DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Drošības policija informē uzņēmējus par sprāgstvielu prekursoriem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 21. jūnijā Drošības policija (turpmāk – DP) organizēja informatīvo semināru par sprāgstvielu prekursoru apriti un tiesisko regulējumu Latvijā.

Ņemot vērā aktuālās terorisma draudu tendences, DP amatpersonas semināra dalībniekus iepazīstināja ar terorisma draudu aktualitātēm Eiropā un Latvijā, sniedza ieskatu nacionālajā pretterorisma sistēmā, informēja par aktualitātēm sprāgstvielu prekursoru jomā, kā arī par sprāgstvielu prekursoru aprites un kontroles drošības jautājumiem.

Seminārā piedalījās pārstāvji no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, kuru ikdienas uzņēmējdarbība ir saistīta ar sprāgstvielu prekursoru tirdzniecību, ražošanu vai izmantošanu, kā arī no Valsts policijas, Valsts augu aizsardzības dienesta un Latvijas Vides Ģeoloģijas un meteoroloģijas centra. Kopumā seminārā piedalījās vairāk nekā 30 dalībnieki.

Seminārs tika organizēts ar mērķi informēt sabiedrību par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulā (ES) Nr. 98/2013 "Par sprāgstvielu prekursoru tirdzniecību un lietošanu" noteiktajiem sprāgstvielu prekursoru tirdzniecības un lietošanas nosacījumiem.

DP jau vairākus gadus mērķtiecīgi īsteno sistemātisku sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, kritiskās infrastruktūras un cilvēka masveida pulcēšanās objektiem, lai veicinātu savstarpējo sadarbību, izpratni par pretterorisma jomas aktualitātēm un iesaistīto pušu rīcību apdraudējuma situācijās.

Līga Pētersone
Drošības policijas preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI