DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par kriminālprocesa nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016. gada 31. maijā Drošības policija (turpmāk – DP) nodeva kriminālprocesa materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu saistībā ar nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Šis kriminālprocess tika uzsākts 2015. gada 29. aprīlī pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 78. panta otrajā daļā (par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu).

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika pieprasīts un saņemts eksperta atzinums, kā arī veiktas citas procesuālās darbības, kuru rezultātā secināts, ka persona izmantojusi propagandas paņēmienu, kas kvalificējams kā naida izraisīšana tiešā vai netiešā veidā. Izskatot kriminālprocesa materiālus kopumā, konstatēts, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 78. panta otrajā daļā.

Vienlaikus pret otru personu šīs pašas izmeklēšanas ietvaros, kriminālprocess ir izbeigts, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņa vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

 

Līga Pētersone
Drošības policijas preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI