DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kriminālvajāšanai nodod krimināllietu par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016. gada 30. maijā Drošības policija nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu saistībā ar prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs.

Drošības policija jau informēja, ka šā gada 25. janvārī uzsāka kriminālprocesu pret vienu personu par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā. Kriminālprocess uzsākts par iespējamu iesaistīšanos nelikumīgo kaujinieku grupējumā, kas cīnās pret Ukrainas varas iestādēm. 2016. gada 1. februārī šai personai tika piemērots aizdomās turētā statuss. Minētā persona tika aizturēta pēc atgriešanās Latvijā, un tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Izvērtējot kriminālprocesa gaitā iegūtos pierādījumus, procesa virzītājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret vienu fizisku personu pēc Krimināllikuma 77.1 pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma (prettiesiska piedalīšanās bruņotā konfliktā ārvalstīs) pazīmēm.

Šis ir pirmais gadījums, kad kāda persona ir atzīta par aizdomās turēto par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 77. 1 pantā, tas ir, prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs. 

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņa vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Līga Pētersone
Drošības policijas preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI