DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Gada notikums ģeotelpisko datu lietotājiem būs vērojams tiešraidē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 2016. gada 26. maijā plkst. 9:00-17:00, notiks konference “Kadastra attīstība, iespējas un izaicinājumi”, kas uzskatāma par gada lielāko notikumu ģeotelpisko datu lietotāju vidē. Interesentiem, kuri nav reģistrējušies konferencei klātienē, būs iespēja konferenci vērot tiešraidē.

Lai skatītos konferences tiešraidi, aicinām sekot informācijai Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē www.vzd.gov.lv vai izmantot saiti – http://ej.uz/kadastrakonference.

Konferences dalībnieki dalīsies pieredzē par kadastra datu izmantošanu un iepazīsies ar aktualitātēm datu apmaiņas pakalpojumos, kā arī pārrunās attīstības tendences kadastra jomā. Nozīmīgs konferences jautājums būs valsts reģistru integrācijas un sadarbspējas uzlabošanas iespējas.

VZD speciālisti konferencē stāstīs par kadastra datu izmantošanu, savietošanas iespējām citās informācijas sistēmās un datu apmaiņas risinājumiem, kā arī iepazīstinās ar jaunā Valsts kadastra likumprojekta un Kadastra informācijas sistēmas izstrādes virzību.

Ar prezentācijām konferencē uzstāsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Lauku atbalsta dienests, akciju sabiedrība "Latvijas Valsts meži" sadarbībā ar Valsts meža dienestu, akciju sabiedrība "Latvenergo", valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi", Centrālā Statistikas pārvalde un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija. 

Konference tiek organizēta Kadastra vēsturei un attīstībai nozīmīgā gadā – Kadastram Latvijā šogad aprit 335 gadi. Klātienē konferenci apmeklēs ap 150 dalībnieku – lielākie kadastra datu lietotāji un VZD sadarbības partneri. 

Konferences norises vieta – Latvija Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Rīgā, Jelgavas ielā 1.

Pielikumā: Konferences programma (PDF).

Sandra Vīgante, sabiedrisko attiecību vadītāja
Valsts zemes dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI