DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Informatīvs seminārs Viesnīcu un restorānu asociācijas dalībniekiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 17. maijā, Drošības policijas (turpmāk - DP) amatpersonas piedalījās Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas organizētajā seminārā par aktualitātēm viesnīcu un restorānu darbības jomā. Semināra ietvaros tika apskatīts arī jautājums par teroristu radītajiem draudiem šo objektu drošībai.

Semināra ietvaros DP amatpersonas klātesošos iepazīstināja ar terorisma draudu situāciju Eiropā un Latvijā, kā arī vērsa uzmanību uz pastāvošajiem drošības riskiem, informējot par rīcību apdraudējuma situācijā un konstatējot aizdomīgas aktivitātes. Vienlaikus tika uzsvērts, ka savlaicīga ziņošana par objektos notikušiem drošības incidentiem un tajos iesaistītajām personām ir būtiska preventīvo pretterorisma pasākumu sastāvdaļa.

Pēdējo gadu laikā notikušo terorisma incidentu analīze liecina, ka cilvēku masveida pulcēšanās objekti joprojām ir viens no prioritārajiem islāmistu teroristu uzbrukumu mērķiem. Šī iemesla dēļ DP veic pastiprinātas informēšanas un izglītošanas aktivitātes nolūkā veicināt izpratni par terorisma draudu tendencēm cilvēku masveida pulcēšanās objektu darbinieku vidū.  

 

Līga Pētersone
Drošības policijas preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI