DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija uzsākusi patvēruma meklētāju pārvietošanu no Itālijas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 18.aprīlī, Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzsākusi pirmo patvēruma meklētāju pārvietošanu no Itālijas. Pirmdienas vakarā Latvijā ieradās divas personas no Eritrejas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Abas personas pašreiz atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Viena no pārvietotajām personām Eritrejā nodarbojusies ar lauksaimniecību, savukārt otra nesen beigusi vidusskolu.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem  pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā.  Amatpersonas veic arī sākotnējo aptauju, ievada personu pirkstu nospiedumus Eurodac sistēmā un izsniedz patvēruma meklētāja dokumentus. 

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpina strādāt ar patvēruma meklētājiem un veic padziļinātas intervijas un nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Tāpat pakāpeniski darbu ar pārvietotajām ģimenēm uzsāk citas valsts un nevalstiskās institūcijas, kam jānodrošina latviešu valodas apguve un sociālekonomiskās iekļaušanas pasākumi.

PMLP Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departaments

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI