DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eiropas valodas, izziņas darbnīcas jauniešiem un The Coco’nuts koncerts ES mājas Atvērto durvju dienā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25.septembrī Eiropas Savienības māja, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, vērs durvis ikvienam interesentam, aicinot piedalīties Eiropas valodu meistarklasēs, izziņas darbnīcās un grupas The Coco’nuts koncertā.

Atzīmējot  Eiropas Valodu dienu, no plkst. 12.00 līdz 13.40 notiks zviedru, spāņu, itāļu, franču, holandiešu un zīmju valodu meistarklases, kurās ikviens interesents bez valodu priekšzināšanām varēs iepazīties ar dažādu Eiropas Savienības valstu kultūru, dzirdēt valodu skanējumu, iemācīties pateikt nozīmīgus vārdus un frāzes. Laikā no plkst. 12.00 līdz 12.40 notiks zīmju, franču un zviedru valodu darbnīcas, no plkst. 13.00 līdz 13.40 – holandiešu, spāņu un itāļu valodu meistarklases.

Dienas otrajā pusē no plkst. 14.00 līdz 18.00 aicinām jauniešus apmeklēt prasmju pilnveidošanas un izziņas darbnīcas.

Nodarbībā plkst.14 izaugsmes trenere Ieva Kimonte ieteiks, kur meklējama iedvesma veiksmīgai karjerai. Kā apzināt un izmantot savas dabas dotās spējas, lai tiktu pie sapņu darba?

Darbnīcā "Darba meklētāja slepenie ieroči" plkst.15 "WorkingDay Latvia" mārketinga direktors Māris Silinieks stāstīs, kā jauniešiem konkurēt darba tirgū un izcelt sevi starp citiem amata kandidātiem, sagatavojot CV un piedaloties darba intervijās.

Plkst.16 neformālu un draudzīgu ievadu kritiskās domāšanas pamatprincipos sniegs Mārtiņš Vaivars, organizācijas "Quo Tu domā?" līdzdibinātājs un debašu nodarbību vadītājs.

Darbnīcā "Kā kļūt pamanāmam sociālajos tīklos?" plkst.17 par sociālo mediju sniegtajām iespējām un komunikāciju internetā stāstīs Vilhelms Meisters.

Atvērto durvju dienas noslēgumā plkst.18.00 aicinām atpūsties, baudot pašmāju grupas The Coco’nuts koncertu. Grupa izpilda fanka, blūzroka un alternatīvā džeza variācijas. The Coco’nuts skanējumā apvienojas saksofons, ģitāra, bungas, balss un citi instrumenti.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Tā kā vietu skaits darbnīcās ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

25.septembrī no plkst.14.00 līdz 15.00 durvis apmeklētājiem vērs arī Eiropas elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs (BEREC Birojs), kas ir vienīgā Eiropas Savienības aģentūra, kas strādā Latvijā. Tās uzdevums ir nodrošināt profesionālu un administratīvu atbalstu Eiropas elektronisko sakaru regulatoru iestādei (BEREC), tādejādi veicinot elektronisko sakaru tirgu attīstību. Apmeklējuma laikā ikviens varēs iepazīties ar daudznacionālo BEREC Biroja kolektīvu, uzzināt kā noris ES aģentūras ikdienas darbs, kā arī piedalīties viktorīnā un iegūt balvas.
Lai apmeklētu BEREC Biroju Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 14 (2. stāvs), aicinām reģistrēties BEREC mājas lapā http://berec.europa.eu/eng/events/berec_event_2015/100-berec-office-open-day-on-25-september-2015.

Atvērto durvju dienu ik rudeni rīko Eiropas Savienības mājas institūcijas — Eiropas Parlamenta Informācijas birojs un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Eiropas valodu darbnīcas šogad notiks sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā, Ziemeļvalstu valodu centru "Nordisk", spāņu kultūras centru "Seneca", Holandes izglītības atbalsta centru, Latvijas itāļu valodas pasniedzēju asociāciju un Latvijas Nedzirdīgo savienības Rehabilitācijas centru.

Informācija par pasākumiem ES mājā: www.esmaja.lv, sekojiet mums arī sociālajos tīklos: Twitter.com/ES_maja, Facebook.com/esmaja.lv un Draugiem.lv/esmaja.lv.

Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI