DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Krīzes vadības padomes sēdē lemj par plūdiem Latvijā un palīdzības sniegšanu Ukrainai

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 19.maijā, plkst.11.00 notika Krīzes vadības padomes (KVP) sēde, kuru vadīja Ministru prezidente, Krīzes vadības padomes priekšsēdētāja L.Straujuma.

Sēdes laikā tika skatīts Ekonomikas ministrijas iesniegtais informatīvais ziņojums par 2013.gada 29.oktobra vētras radīto seku novēršanas gaitas izvērtējumu un Latvenergo grupas komercsabiedrību gatavību ārkārtas situācijām, kā arī pieņēma zināšanai Aizsardzības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par aerolāzerskenēšanas darbu veikšanu un aerolāzerskenēšanas datu apstrādi Daugavas upes baseinam, kas nepieciešami pasākumiem, lai mazinātu palu un plūdu draudus.

KVP sēdē tika izvērtēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) paveiktais, pildot Ministru prezidenta rezolūciju par piesērējuma likvidēšanas darbiem Rīgas HES Daugavas ūdenskrātuves Ogres upes pietekas akvatorijā.

KVP nolēma Iekšlietu ministrijas informatīvo ziņojuma "Par Krīžu komunikācijas pasākumu plāna 2011. – 2013.gadam īstenošanu" projektu virzīt izskatīšanai Ministru prezidentei.

KVP izskatīja Ukrainas iesniegto humānās palīdzības lūgumu un uzdeva Veselības ministrijai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju izvērtēt iespējamo humānās palīdzības sniegšanu no valsts materiālajām rezervēm, to atjaunošanai nepārsniedzot piecdesmit tūkstošus euro.

Tāpat tika nolemts sasaukt nākamo KVP sēdi šā gada jūlijā, kurā tiks vērtēts VARAM paveiktais palu un plūdu draudu novēršanai un mazināšanai valstī.

KVP sēdes darba kārtība un dokumenti pieejami šeit.

Sagatavoja – K.Druvaskalns

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI