DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Tiek meklēts jauns premjerministrs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Televīzija (LTV1) un Latvijas Radio 5 – Pieci.lv aicina aktīvus un erudītus jauniešus no visas Latvijas piedalīties mediju spēlē „Es varu būt premjerministrs!”, kas norisināsies no 2014. gada 24.aprīļa līdz 30.oktobrim.

Mediju spēles "Es varu būt premjerministrs", kas norisināsies radio, televīzijā un sociālajos medijos mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par tēmām, kas jārisina Latvijas un pasaules politiķiem ikdienā, atrasties politisko cīņu situācijās, kuriem ir jaunas idejas valsts attīstībai un kuri redz sevi nākotnē valsts priekšgalā.

Par mediju spēles dalībnieku, kas maijā sāksies radio un oktobrī turpināsies televīzijā,  var kļūt ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīciju apmēra.  Pretendentiem jāizveido video materiāls līdz 90 sekundēm, kurā jāpamato sava ideja Latvijai un kopā ar spēles dalībnieka anketu jānosūta uz e-pasta adresi : premjerministrs@premjerministrs.lv.

No 8. maija Pieci.lv veidos iknedēļu raidījumus ar atlasītajiem konkursa dalībniekiem, bet rudenī  jau pēc Saeimas vēlēšanām, sākot no 9. oktobra,  8 dalībnieki piedalīsies LTV1 televīzijas spēlē  un četru nedēļu garumā cīnīsies par konkursa galveno balvu – Latvijas premjerministra mēnešalgu. Finālā par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens Latvijas televīzijas skatītājs interaktīvajā telefonbalsojumā.

Projekta radio sadaļu vadīs žurnālisti Zane Peneze un Aidis Tomsons, televīzijas spēli vadīs žurnāliste Baiba Strautmane, konkursa žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

"Projekta mērķis ir parādīt, ka politika kā profesija ir pietiekami svarīga un noniecinot to, mēs noniecinām arī  mūsu valsti. Šis projekts ir lieliska iespēja jauniešiem piedalīties un domāt par valstiskiem jautājumiem jau tagad, tā ir lieliska iespēja iemācīties diskutēt, argumentēt, iepazīt vēsturiskus politiskos aktierus un atrast nākotnes domubiedrus," tā Katrīna Leitāne, kura iesaistījās televīzijas spēlē 2011. gadā un ir viena no projekta organizatorēm šogad.

Mediju projekts top ar  Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, ES programmas "Jaunatne darbībā" atbalstu.

LTV1 televīzijas spēli realizēja 2010. un 2011. gadā, kad projekta norisē  iesaistījās 400 jaunieši no visas Latvijas un televīzijas projekts izraisīja plašu rezonansi skatītājos.

Projektu veido  Jaunās demokrātijas centrs  un tas top kā sadaļa Jaunatnes darbībā projekta "Nākotnes līderis"ietvaros. Informatīvie atbalstītāji: ir.lv, draugiem.lv

Plašāka informācija par projektu www.premjerministrs.lv        

Aicinājuma pieteikties video apskatāms šeit: https://www.youtube.com/watch?v=qSZNwBkMeXY

 

Madara Kalniņa
Projekta vadītāja
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI