DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Publiskai apspriešanai nodots iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs” memoranda projekts

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ekonomikas ministrija izstrādājusi un publiskai apspriešanai nodevusi iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs” memoranda projektu, kura mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas Latvijā.

Aicinām uzņēmējus, uzņēmēju un patērētāju nevalstiskās organizācijas, kā arī citus interesentus līdz š.g. 7.jūlijam aktīvi iesaistīties memoranda izstrādē un sabiedriskajā apspriešanā, sniedzot komentārus, viedokļus un ierosinājumus, lai memorands apvienotu gan galvenās godīgas komercprakses vērtības, gan patērētāju tiesību aizsardzības pamatprincipu ievērošanu, nodrošinot godīgu un precīzu cenu norādīšanu un pārrēķināšanu no latiem uz eiro. Piedalīties memoranda sabiedriskajā apspriešanā var, viedokli iesniedzot elektroniski uz e-pasta adresi godigseiroieviesejs@lead.lv.

Iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" ietvaros starp valdību, uzņēmumiem un tos pārstāvošajām organizācijām tiks noslēgts sadarbības memorands, kuram tiks aicināti pievienoties visi uzņēmumi. Memorands paredzēs uzņēmēju brīvprātīgu apņemšanos, ka cenu pārrēķināšana notiks saskaņā ar Euro ieviešanas kārtības likumā paredzētajiem principiem. Iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" vienotais logo, ko izmantos uzņēmumi, kas būs pievienojušies memorandam, būs būtisks reputācijas vadības instruments uzņēmējiem un dos iespēju patērētājiem viegli orientēties godīgo eiro ieviesēju vidū.

Memoranda sabiedriskā apspriešana turpināsies līdz š.g. 7.jūlijam. Memoranda parakstīšanu plānots sākt pēc oficiālā uzaicinājuma saņemšanas Latvijai kļūt par eirozonas valsti. Memorandu 12.jūlijā no valdības puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un finanšu ministrs Andris Vilks savukārt no komersantu puses kā pirmos pievienoties memorandam aicināsim lielākās uzņēmumu asociācijas, kas jau paudušas atbalstu pievienoties memorandam, bet pēc tam iniciatīvai tiks aicināti pievienoties arī citi uzņēmēji.

Iniciatīva "Godīgs eiro ieviesējs" tiks īstenota līdz 2014.gada jūlijam, organizējot arī seminārus Latvijas lielākajās pilsētās (Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Valmierā un Rīgā) uzņēmēju informēšanai par cenu pārrēķinu un norādīšanu, kā arī citiem aktuāliem jautājumiem saistībā ar eiro ieviešanu

Memorands izstrādāts sadarbībā ar SIA "LEAD. Korporatīvā komunikācija" "LEAD. Korporatīvā komunikācija"  tika izveidots, apvienojoties sabiedrisko attiecību aģentūrām "PR Stils" un "Versus Grey"), kas uzvarēja Ekonomikas ministrijas izsludinātājā konkursā par iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" organizēšanu.

Memorandam paredzēta ērta pievienošanās elektroniskā formātā. Šobrīd tiek strādāts pie mājaslapas www.godigseiroieviesejs.lv izstrādes, kurā komersanti varēs elektroniski izteikt savu vēlmi pievienoties memorandam, apliecinot godīgu komercpraksi. Visa informācija par "Godīgs eiro ieviesējs" un memorandam pievienojušos uzņēmumu saraksts būs publicēts arī Ekonomikas ministrijas mājaslapā www.em.gov.lv un eiro projekta vienotajā mājaslapā www.eiro.lv

Evita Urpena
LR Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv
Twitter: @EM_gov_lv
Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI