DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Skolēni zina, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Noslēgusies Valsts reģionālās attīstības aģentūras sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu rīkotā konkursa „Uguns pavēlnieks” pirmā kārta, kas apliecina – 7. un 8. klašu skolēni zina, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā.

Konkursā piedalījās 186 komandas no visas Latvijas, demonstrējot teorētiskās zināšanas testā. Tā rezultāti apliecināja, ka skolēni apzinās uguns bīstamību un ir informēti par pareizu rīcību ugunsgrēka gadījumā. Komandas atbildējušas pareizi vidēji uz 8 no 10 testa jautājumiem.

Visvairāk neskaidrību ir par ugunsgrēka autonomā detektora uzstādīšanas nepieciešamību. To atspoguļo arī konkursa mājas lapā www.draugiem.lv/ugunspavelnieks publicētās aptaujas rezultāti - no 1058 respondentiem 594 atzīst, ka viņu mājās nav uzstādīti dūmu detektori, bet 234 pat neplāno tos izvietot. Daļa jauniešu arī kūlas dedzināšanu uzskata par atļautu, ja to veic savā privātīpašumā stingrā uzraudzībā.

Šobrīd noskaidrotas katra reģiona piecas visvairāk punktus ieguvušās komandas, kas tālāk tiksies reģionālajās atlasēs un turpinās cīnīties par UGUNS PAVĒLNIEKA titulu un galveno balvu – braucienu visai komandai uz Šveici.

Reģionālie konkursi norisināsies:

11.aprīlī Rīgā, Rīgas 13.vidusskolā, kur tiksies Rīgas reģiona Salacgrīvas, Alojas Ausekļa un Salaspils 1.vidusskolas komanda, kā arī Pūres un Inčukalna pamatskolu komanda;

16.aprīlī Jelgavā, Jelgavas 3.pamatskolā, piedalīsies Zemgales reģiona Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komanda un trīs Dobeles Valsts ģimnāzijas komandas;

19.aprīlī Valmierā, Valmieras Valsts ģimnāzijā, tiksies Vidzemes reģiona Jeru un Grundzāles pamatskolu komandas, Vecpiebalgas vidusskolas komanda un divas Jaunpiebalgas vidusskolas komandas;

23.aprīlī Daugavpilī, Daugavpils Valsts ģimnāzijā, Latgales reģionu pārstāvēs Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Aglonas un Rēzeknes 1.vidusskolas, Pelēču pamatskolas un Ludzas pilsētas ģimnāzijas komanda;

26.aprīlī Liepājā, Liepājas A.Puškina 2.vidusskolā, notiks Kurzemes reģiona pusfināls, kurā piedalīsies Dundagas vidusskolas, Grobiņas, Zirņu un Bārtas pamatskolas, kā arī Liepājas internātpamatskolas komanda.

Konkurss tiek organizēts Latvijas - Šveices sadarbības programmas individuālā projekta "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs" ietvaros, kas paredz ugunsdrošības sistēmu ierīkošanu 118 vispārējās izglītības iestādēs visā Latvijā, kurās bērni uzturas visu diennakti un līdz šim vēl nav veikti ugunsdrošības sistēmas uzlabojumi.

Laura Stūrīte
Valsts reģionālās attīstības aģentūra
Sadarbības un informācijas departaments
Projektu vadītāja
tālr: 67079030
mob.tālr.: 29166362
e-pasts: laura.sturite@vraa.gov.lv
www.draugiem.lv/ugunspavelnieks

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI