DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ministru kabinetā atbalstīts krājobligāciju ieviešanas projekts

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Ministru kabinetā (MK) atbalstīts Latvijas valsts obligāciju (krājobligāciju) ieviešanas projekts, kas paredz Latvijas iedzīvotājiem iespēju jau 2013.gadā iegādāties Latvijas valsts krājobligācijas.

Krājobligācijas tiks emitētas un izplatītas, balstoties uz viegli saprotamiem nosacījumiem, padarot valsts vērtspapīru iegādi fiziskām personām pēc iespējas vieglāk pieejamu. Sākotnēji tās iegādāties varēs interneta vietnē, bet pakāpeniski tiks nodrošināti citi kanāli, piemēram, Latvijas Pasta nodaļas un kredītiestādes, tādējādi nodrošinot pēc iespējas ērtākus un daudzveidīgākus iegādes veidus Latvijas iedzīvotājiem.

Krājobligāciju emisija tiek plānota katru dienu par to nominālvērtību (LVL 1) un minimālā ieguldījuma summa būs LVL 30, savukārt maksimālajam ieguldījumam tiks noteikts ierobežojums. Latvijas valsts krājobligācijām piemēros fiksētu procentu likmi, kas pielīdzināma valsts vērtspapīru likmēm, un sākotnējais termiņš būs noteikts seši līdz 12 mēneši, bet vēlāk to plānots pagarināt līdz pat 10 gadiem. Krājobligācijām netiek paredzēta otrreizējā tirdzniecība, savukārt nepārtraukti plānots nodrošināt pirmstermiņa atpirkšanas iespēju (piesakot atpārdošanu jebkurā laikā, bet zaudējot peļņas procentus).

Saskaņā ar MK protokollēmumu Valsts kasei jānoslēdz līgums ar AS Latvijas Centrālais depozitārijs par krājobligāciju iegrāmatošanas un uzskaites, sākotnējo izvietošanas norēķinu veikšanas un vērtspapīru notikumu apkalpošanas nodrošināšanu.

Kā jau iepriekš informēts, projekta mērķis ir nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem drošu ieguldījumu un uzkrājumu veidošanas alternatīvu jau pastāvošajiem finanšu iestāžu piedāvājumiem, kā arī veicināt fizisku personu iesaistīšanos valsts vērtspapīru tirgū, tādējādi nodrošinot papildu līdzekļu piesaisti valsts budžeta finansēšanas nepieciešamības segšanai.

Papildu informācija:
Elīna Krastiņa
preses sekretāre
tālr.: 26499049
e-pasts:
Elina.Krastina@kase.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI