DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Šodien konceptuāli izskatīs krājobligāciju ieviešanas iespējas Latvijā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Ministru kabinetā (MK) tiks izskatīts informatīvais ziņojumus par krājobligāciju ieviešanas iespējām Latvijas valsts aizņēmuma vadībā, kas paredz valsts obligāciju (krājobligāciju) pārdošanu Latvijas iedzīvotājiem 2013.gadā.

Projekta mērķis ir nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem drošu ieguldījumu un uzkrājumu veidošanas alternatīvu jau pastāvošajiem finanšu iestāžu piedāvājumiem, kā arī veicināt privātpersonu iesaistīšanos valsts vērtspapīru tirgū, tādējādi nodrošinot papildu līdzekļu piesaisti valsts budžeta finansēšanas nepieciešamības segšanai.

Šobrīd valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru tirgū galvenokārt piedalās institucionālie investori – pensiju fondi, apdrošināšanas sabiedrības un komercbankas, jo sākotnējās izsolēs var piedalīties tikai NASDAQ OMX Riga biedri – komercbankas, kuras apkopo savu klientu pieprasījumus un iegādājas valsts vērtspapīrus Valsts kases organizētajās izsolēs šo klientu vārdā. Lai gan esošajā vērstpapīru tirgū privātpersonām ir iespēja piedalīties, tas ir orientēts uz institucionāliem investoriem, tāpēc izstrādāts informatīvais ziņojums par krājobligāciju ieviešanas iespējām Latvijā, kas paredz viegli pieejamu un saprotamu valsts vērstpapīru iegādi Latvijas iedzīvotājiem.

Pēc informatīvā ziņojuma "Par krājobligāciju ieviešanas iespējām Latvijas valsts aizņēmuma vadībā" izskatīšanas finanšu ministrs Andris Vilks un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš informēs par MK lēmumu Ministru kabinetā.

Papildu informācija:
Elīna Krastiņa
preses sekretāre
tālr.: 26499049
e-pasts:
Elina.Krastina@kase.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI