DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Lauris Strautmanis 12.vietā Pasaules kausa fināla sacensībās

Uz Pasaules kausa fināla sacensībām, kas no 13. līdz 18.oktobrim norisinās Indijā, Ņūdeli, tika uzaicināti un tajās piedalās pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas sportistu reitinga 12 labākie sportisti, kā arī Pasaules čempionāta medaļnieki katrā olimpiskajā šaušanas vingrinājumā. Iespēju piedalīties pasaules kausa finālā šaušanā ar pneimatisko pistoli bija izcīnījis arī Latvijas sportists Lauris Strautmanis, pierādot savu piederību pasaules šaušanas sporta elitei.

Sacensību kvalifikācijā Lauris sašāva 567 punktus un ierindojās 12.vietā.

Taču godalgotās vietas tika sadalītas vingrinājuma finālā, kurā piedalās kvalifikācijas labāko astoņu rezultātu īpašnieki. Zelts Ķīnas sportistam XIE Yu , sudrabs pērnā gada uzvarētājam Robinam Valteram no Vācijas, savukārt Itālijas sportistam Federico Maldini bronzas medaļa.

2023.gadā Latviju Pasaules kausa finālā pārstāvēja trīs Latvijas sportisti - Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Agate Rašmane. Iepriekš šādu iespēju izcīnījuši bija tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasija Kuzmins, stenda šāvējs Boris Timofejevs, kā arī 2021.gadā Agate Rašmane un Emīls Vasermanis 2022.gadā. Četrus gadus pēc kārtas Latvijas sportisti piedalās Pasaules kausa finālsacensībās. Mērķtiecīgi veiktais sportistu, treneru un federācijas kopīgais darbs nes pozitīvus augļus.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no nedaudziem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI