DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VISA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” iecelts pagaidu valdes loceklis, tiks veikta revīzija 

Šodien VSIA ,,Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” dalībnieku ārkārtas sapulcē tika iecelts trūkstošais valdes loceklis un pieņemts lēmums par iepirkumu iekšējās revīzijas veikšanai. Par pagaidu valdes locekli iecelts VSIA ,,Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” drošības vadītājs Ilvars Tauriņš, kurš ir ar darba pieredzi uzņēmumā.  

Būtiski, ka valdes locekļa Ilvara Tauriņa līdzšinējā darba kompetencē ir drošības jautājumi un viņam ir valsts noslēpuma pielaide, kas ir būtiska, strādājot uzņēmumā, kura kompetencē ir kritiskās infrastruktūras objekti. 

Jauna valdes locekļa viens no prioritārajiem uzdevumiem būs organizēt juridiskā un ekonomiskā izvērtējuma projekta sagatavošanu sabiedrības funkciju un pakalpojumu atbilstībai Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88. panta noteiktajiem kritērijiem, lai kapitāla daļu turētājs varētu pārvērtēt publiskās personas līdzdalību kapitālsabiedrībā, sagatavot vidēja termiņa darbības stratēģiju, izvērtējumu par valsts līdzdalības saglabāšanu un aktualizēt kapitālsabiedrības vispārējo stratēģisko mērķi. Kapitāldaļu turētājs ir arī uzdevis kapitālsabiedrībai organizēt revīziju, piesaistot ārējos auditorus, par kapitālsabiedrības veiktajiem komercdarījumiem pēdējo trīs gadu laikā. 

“VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” ir Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) pārziņā no šā gada jūlija, tomēr ministrijai joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu par vairāku infrastruktūras objektu uzturēšanas un revitalizācijas gaitu. Piemēram, vēlētos padziļinātu skaidrību par to, kāda ir situācija ar Salaspils kodolreaktora tālāko likteni. Šā gada jūnijā bija jābūt pabeigtam projektam. Kavējās projekts “Salaspils kodolreaktora izpēte, būvprojekta izstrāde Salaspils kodolreaktora likvidēšanai un demontāžai un autoruzraudzība”, bet darbu izpildītājs ir iesniedzis. Diemžēl projekts nav pabeigts, bet esam saņēmuši pieprasījumu pēc papildu samaksas. Uzskatu, ka situāciju, kad kāds uzņēmums, nepabeidzot plānotos darbus, voluntāri vienpersoniski pieprasa papildu līdzekļus, nav pieļaujama. Pirms jebkura lēmuma par iespēju piešķirt papildus finansējumu, vēlos balstīties uz precīziem datiem par būtiskāko kritiskās infrastruktūras projektu un citu lielo projektu faktisko virzību un izdarīto darbu apjomu,” norāda KEM ministrs K. Melnis. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI