DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

2. septembrī RTU iezvanīs jauno studiju gadu, studentu saimei Ķīpsalas studentu pilsētiņā pievienojoties arī topošajiem jūrniekiem 

Publicitātes foto

No 2024./2025. studiju gada par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Latvijas Jūras akadēmijas un Latvijas Jūras akadēmijas Jūrskolas jaunajām mājām kļūst RTU studentu pilsētiņa Ķīpsalā. Jaunais studiju gads ar tradicionālajiem Iezvanīšanas svētkiem svinīgi sāksies 2. septembrī plkst. 14.00. 

Mērķtiecīgi turpinot jūrniecības izglītības pilnveidošanu, RTU Latvijas Jūras akadēmija un Jūrskola turpmāk atradīsies Ķīpsalas ielā 6B labiekārtotās un modernās studiju telpās. Studentu pilsētiņā izvietotas arī mācību laboratorijas, dažādi simulatori, kas ir vitāli svarīgi, topošajiem jūrniecības profesionāļiem apgūstot dažādas prasmes, un cits aprīkojums.  

No jaunā studiju gada RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā atradīsies arī RTU Inženierzinātņu vidusskola un jaunā Starptautiskā zinātņu un tehnoloģiju skola (International School of Science and Technology – ISST), kur mācības notiks angļu valodā atbilstoši Kembridžas A un AS līmeņa programmai. 

«RTU stratēģiskais mērķis ir kļūt par pasaules līmeņa universitāti ar globālu ietekmi, sniedzot pienesumu ne tikai profesionāļu sagatavošanā, bet kļūstot par attīstības virzītāju studijās, zinātnē un tehnoloģijās, radot nākotnes inovācijas un risinot nozīmīgus sabiedrības izaicinājumus nacionālā un starptautiskā līmenī. RTU turpinās nozīmīgu pārmaiņu process, paaugstinot studiju kvalitāti un zinātnes izcilību. Ir paplašināts RTU piedāvāto studiju programmu saturiskais klāsts, inženierzinātnēm piepulcējot mākslas un humanitāros studiju virzienus, jūrniecību, u.c.,» uzsver RTU rektors Tālis Juhna.  

Jaunie studenti 2. septembrī studentu pilsētiņas centrālajā laukumā pulcēsies jau no plkst. 12.00, lai piedalītos Iezvanīšanas svētkos. Viņi varēs piedalīties dažādās ārpus studiju aktivitātēs un konkursos, iepazīt citus studentus. Svētku svinīgā daļa sāksies plkst. 14.00. Tajā pirmkursniekus uzrunās RTU rektors Tālis Juhna un RTU Studentu parlamenta prezidente Keita Nikola Rasa. Klātesošie varēs iepazīties ar RTU administrāciju, visu fakultāšu dekāniem un struktūrvienību vadītājiem. Savukārt plkst. 14.30 studējošie būs gaidīti savās fakultātēs un struktūrvienībās, kur notiks informatīvas lekcijas par studiju norisi un tikšanās ar mācībspēkiem un studentu pašpārvaldi. 

RTU Iezvanīšanas svētkus organizē RTU Studentu parlaments sadarbībā ar RTU Kultūras centru, kuri šogad parūpējušies par vēl vienu aktivitāti studentiem – hakatonu sadarbībā ar «PanCars», kurā ikkatrs varēs realizēt savas trakākās idejas, veidojot inovatīvu izskatu mazajām automašīnām. 

RTU ir vienīgā daudznozaru zinātnes universitāte Latvijā, kurā iespējams gūt daudzpusīgu izglītību inženierzinātnēs un augstajās tehnoloģijās, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs. Tās darbības pamats ir zinātne un inovācijās un sadarbībā ar industriju veidots studiju process, kas nodrošina tautsaimniecībai nepieciešamo speciālistu sagatavošanu, kalpojot par pamatu valsts ilgtspējīgai attīstībai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI