DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts robežsardze Ukrainas aizstāvjiem nodos transportlīdzekļus ar aprīkojumu

Otrdien, 2. jūlijā, Ministru kabinets izdeva rīkojumu par valsts kustamās mantas nodošanu bez atlīdzības Ukrainas valsts robežsardzes dienestam, Ukrainas Aizsardzības ministrijai un Ukrainas valsts armijai.

Latvijas Valsts robežsardze ir izveidojusi un uztur kontaktus ar minētajām institūcijām, kā arī seko līdzi pašreizējai situācijai Ukrainā. Krievijas izraisītais karš Ukrainā ir radījis ievērojamus ekonomiskos un finanšu satricinājumus, kas ietekmē arī Ukrainas Valsts robežsardzes dienestu, Ukrainas Aizsardzības ministriju un Ukrainas valsts armiju. Sadarbības ietvaros tika lemts, ka Valsts robežsardze atbalstīs Ukrainu, kā arī to personālu, kas pašlaik strādā kara apstākļos.

Ņemot vērā minēto Ukrainas institūciju pārstāvju lūgumu, Valsts robežsardze, izvērtējot savu materiāltehnisko bāzi, nodos Ukrainai transportlīdzekļus ar aprīkojumu, ķiveres, riepas, diskus, ģeneratorus, kabeļus, kā arī mobilās dīzeļdegvielas uzglabāšanas un uzpildes sistēmas. Nododamā kustamā manta ir lietota, bet to tehniskais stāvoklis ir apmierinošs. Transportlīdzekļi ražoti laikā no 2003. līdz 2014. gadam.

Kustamās mantas nodošanu Ukrainas aizstāvjiem nodrošinās Valsts robežsardze.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI