DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima ceturtdien, 18.janvārī, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem iecerēts no 2025.gada 1.janvāra apvienot Latvijas Televīziju un Latvijas Radio vienotā medijā – Latvijas Sabiedriskajā medijā. 

Tāpat rīt galīgajā lasījumā plānots lemt par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civillietās, ģimenes lietās un krimināllietās denonsēšanu.

Otrajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus, ar kuriem iecerēts pilnveidot mantojuma pieņemšanas sistēmu.

Konceptuāli plānots lemt par grozījumiem Enerģētikas likumā. Ar tiem iecerēts vienkāršot augstsprieguma tīklu pārbūves saskaņošanu ar zemju īpašniekiem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu papildināt rītdienas darba kārtību un pirmajā lasījumā skatīt arī grozījumus vairākos likumos, ar kuriem iecerēts iedzīvotājiem vienkāršot pāreju no viena hipotekārā kredīta devēja pie cita.

Sēdē plānots lemt arī par 10 186 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par samazinātā PVN 12% apmērā ieviešanu sabiedriskajai ēdināšanai” turpmāko virzību.

Tāpat deputātiem būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likumprojekts, kas paredz aizliegt lauksaimniecības produkcijas piegādi no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī grozījumi, ar kuriem iecerēts liegt piedalīties valsts un pašvaldību iepirkumos uzņēmumiem, kas turpina sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju.

Vēl deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot izmaiņas likumā, kas paredz ierobežot negodprātīgus darba devējus un dot tiesības Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei līdz vienam gadam aizliegt šādām personām uzaicināt strādāt ārzemniekus. Vēl izskatīšanai komisijās plānots nodot grozījumus regulējumā par invazīvo sugu - augu un dzīvnieku, tostarp Spānijas kailgliemeža - izplatības ierobežošanu.

Saeimas 18.janvāra sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 16 jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI