DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Notikušas VDD rīkotās terorisma draudu novēršanas mācības “Sarkanais kods 2023”

15. decembrī Valsts drošības dienests (VDD) organizēja ikgadējās pretterorisma galda mācības “Sarkanais kods 2023”. Mācību mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot institūciju gatavību īstenot Nacionālajā pretterorisma plānā paredzētos preventīvos pasākumus terorisma draudu novēršanai.

Mācībās piedalījās par terorisma draudu novēršanu atbildīgo institūciju pārstāvji, plānojot un savstarpēji koordinējot preventīvo pasākumu īstenošanu atbilstoši mācību scenārijam.  

Nacionālais pretterorisma plāns ir klasificēts dokuments, kurā noteikti atbildīgo institūciju veicamie preventīvie pasākumi potenciālu terora aktu novēršanai pieaugoša apdraudējuma apstākļos. Veicamie preventīvie pasākumi ir atkarīgi no izsludinātā terorisma draudu līmeņa.

Atzīmējams, ka VDD šogad ir aktualizējis Nacionālo pretterorisma plānu, kas tuvākajā laikā tiks iesniegts apstiprināšanai Ministru kabinetā. Nacionālais pretterorisma plāns ir precizēts atbilstoši pēdējo gadu laikā VDD organizētajās pretterorisma mācībās  gūtajiem secinājumiem un aktuālajām terorisma draudu tendencēm pasaulē. Plānā ir iekļautas vairākas jaunas preventīvo pretterorisma pasākumu jomas.

Mācībās īpaša uzmanība tika pievērsta savstarpējai informācijas apmaiņai, pretterorisma preventīvo pasākumu ieviešanai atbilstoši izsludinātajam terorisma draudu līmenim, kritiskās infrastruktūras un cilvēku masveida pulcēšanās objektu drošībai, kā arī iesaistīto resursu koordinācijai mainīgos terorisma draudu apstākļos.

Mācības “Sarkanais kods” VDD pirmo reizi organizēja 2012. gadā, un šogad tās notika jau devīto reizi. Šīs mācības kalpo kā neatņemama pretterorisma sistēmas pilnveidošanas sastāvdaļa, lai nodrošinātu koordinētu institūciju sadarbību preventīvo pretterorismu pasākumu īstenošanā.

Mācībās piedalījās pārstāvji no VDD, Ārlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Rīgas pašvaldības policijas, VA “Civilās aviācijas aģentūra”, VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””, VAS “Latvijas gaisa satiksme” un VAS “Latvijas Pasts”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI