DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pagarināta pieteikšanās atbalstam krusas un vētras radīto postījumu novēršanai

No 2023. gada 1. septembra līdz 2024. gada 1.martam vēl var iesniegt projektus un pieteikties atbalstam, lai novērstu krusas radītos postījumus saimniecībās. Pieteikšanās šim atbalstam ir pagarināta. Papildus piešķirtais finansējums ir 1 miljons eiro, līdz ar to kopējais atbalsta pasākuma kārtā izsludinātais finansējums ir 4 miljoni eiro.

Pasākuma mērķis ir novērst pēc 2023. gada 7. augusta radušos laikapstākļu postījumus lauksaimniecības ražošanas vai lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumu ēkām vai būvēm.

Līdz 1.decembrim Lauku atbalsta dienests bija saņēmis 94 pieteikumus par kopējo summu 2,7 miljoni eiro.

Uz atbalstu var pretendēt lauksaimnieki, kuri reģistrējušies kā saimnieciskās darbības veicēji un kuriem bijuši ieņēmumi no lauksaimnieciskās darbības vai lauksaimniecības produktu pārstrādes.

Svarīgi ņemt vērā! Lai pieteiktos atbalstam, ir jāiesniedz pamatojoša informācija (fotofiksācija, video), kas pierāda radušās postījumu sekas 2023. gada 7. augusta laikapstākļu dēļ.

Pagarinātajā projektu iesniegumu kārtā iesniegtajiem projektiem nepiemēros proporcionālo atbalsta samazinājumu, ja kārtā iesniegto projektu publiskais finansējums pārsniegs 80% no izsludinātā publiskā finansējuma.

Dienests vērš uzmanību, ka atbalsta saņemšanai nevar pieteikt būves, kas nav cietušas dēļ laikapstākļiem, bet, piemēram, ir sabrukušas jumta novecošanas dēļ.

Plašāka informācija par atbalsta pasākumu lasāma LAD tīmekļvietnes izvēlnē “Atbalsts krusā un vētrā cietušajām ēkām”.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot dienesta Elektronisko pieteikšanās sistēmu. Tālrunis uzziņām: 67095000.

Atbalstu piešķir Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākumos “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās” un “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI