DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā spriedīs par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu bāriņtiesās

Lai bāriņtiesu darbinieku ētikas pārkāpumu izskatīšanai rastu vienotu risinājumu, pirmdien, 25.septembrī, Saeimā notiks diskusija “Par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu Latvijas bāriņtiesās”. Diskusiju organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Tiesībsarga biroju.

Diskusiju atklās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima. Diskusijā piedalīsies šīs jomas profesionāļi, kuri spriedīs par bāriņtiesu ētikas pamatprasībām, darbinieku ētikas pārkāpumiem, to izskatīšanu, šī brīža situāciju un izaicinājumiem.

Plānots, ka diskusijā piedalīsies Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, zvērināta advokāte Jeļena Averinska, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja un Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne. Diskusiju vadīs Ieva Brante. 

Diskusija pirmdien, 25.septembrī, notiks Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, pulksten 13.00. Ikviens tai varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

Diskusijas programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI