DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sveiks Nacionālās aizsardzības akadēmijas jaunos Sauszemes spēku virsniekus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 15. februārī, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā notiks izlaidums, kurā tiks sveikti Sauszemes spēku militārās vadības profesionālā bakalaura studiju programmas absolventi.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants  Māris Utināns. 

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir 1919. gadā dibinātās Latvijas kara skolas tradīciju pārmantotāja, kas atjaunota 1992. gada 13. februārī. Akadēmija savus darbības mērķus sasniedz, īstenojot profesionālās studiju programmas un veicot zinātniskās pētniecības darbību militārajā jomā. Militārā dienesta jautājumos akadēmija ir tiešā Nacionālo bruņoto spēku komandiera komandpakļautībā.

Pēc Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolvēšanas jaunajiem virsniekiem ir nodrošināta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās. 

Vidējo izglītību ieguvušajiem Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma “Komandējošā sastāva virsnieks” piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem studēt gribētājus vecumā līdz 35 gadiem.

Papildus profesionālajām studiju programmām Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija nodrošina arī Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem augstskolas absolventus, kuri ir ieguvuši akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnē, ārsta grādu un kvalifikāciju ārsta specialitātē, kā arī akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju, datortehnikas, elektronikas, telekomunikācijas, telemātikas, kiberdrošības, datorvadības, vai datorzinātnes specialitātē.

Kadetiem maksā karavīra algu (stipendiju), sākot ar 1200 eiro pēc nodokļu nomaksas. Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba kompleksu. Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu vairākās valodās, dažādas datu bāzes.

Ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties tās mājaslapā www.naa.mil.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI