DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Melnās kafijas vakarā godinās Latvijas Neatkarības karā kritušos Kara skolas kadetus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 30. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ar Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna, aizsardzības ministra Arta Pabrika un Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Leonīda Kalniņa dalību notiks Melnās kafijas vakars, godinot Latvijas Neatkarības karā kritušos Latvijas Kara skolas kadetus.

Svinīgā pasākuma sākumā  pie Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas notiks vakara junda, kurā piedalīsies Saeimas priekšsēdētājs, aizsardzības nozares vadība, akadēmijas personāls un kadeti, kā arī Latviešu Virsnieku apvienība.

Godinot 1919. gada Latvijas Neatkarības kara notikumus, vakara jundā izsauks 14 kritušo kadetu vārdus un pie viņu fotogrāfijām aizdegs lāpas.

Vakara jundas noslēgumā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas iepriekšējā gada izcilākajam absolventam, leitnantam par teicamu dienesta pienākumu izpildi, profesionalitāti, augstu atbildības sajūtu un militāro stāju tiks pasniegts Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera ģenerāļa Mārtiņa Hartmaņa Goda zobens.

Pēc vakara jundas kadeti un viesi dosies uz “Ozolu parku”, lai baudītu tādu pašu cienastu, kāds bija jaunajiem Latvijas Kara skolas kadetiem, atgriežoties no kaujām –  miežu kafiju, rupjmaizi un marmelādi.

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem īpaši nozīmīgas un personisku saikni veidojošas ir Neatkarības kara cīņas, kurās Kara skolas kadeti bija iesaistīti cīņās pret Bermonta karaspēku pie Daugavas tiltiem un Vareļu mājām (agrākajā Garozas pagastā).

Melnās kafijas vakara tradīcijas aizsākums meklējams pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, kad tika atvērta Latvijas Kara skola. Šī tradīcija tika atjaunota 1993. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI