DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Akcelerācijas programmā «Baltics & Slovakia ClimAccelerator» darbu sāk 39 perspektīvi jaunuzņēmumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto.

Akcelerācijas programmā «Baltics & Slovakia ClimAccelerator», kuras mērķis ir atbalstīt «tīro» tehnoloģiju jeb cleantech komercializāciju, tādējādi mazinot klimata pārmaiņu radītās sekas, darbību sāk 39 jaunuzņēmumi no Baltijas un Slovākijas. Programmu Latvijā kopā ar partneriem īsteno Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Kopš Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) akcelerācijas programmas «Baltics & Slovakia ClimAccelerator» izsludināšanas šī gada maijā, tajā uzņemtas 10 komandas no Latvijas. Iespējas izmanto vairāki ambiciozi Latvijas jaunuzņēmumi, piemēram, «Algae Tree», kas attīsta mikroaļģu audzēšanas iekārtas gaisa kvalitātes uzlabošanai, kā arī «co2capture.fund», kas savukārt piedāvā platformu decentralizētai mežu iegādei.

Kopumā no visa Baltijas un Slovākijas konsorcija programmā uzņemti 39 jaunuzņēmumi. Programmas ietvaros dalībniekiem tiek piedāvātas individuāla mentoringa iespējas, ekspertu apmācības, piekļuve akceleratora partneru tīklam un iespēja iegūt finansējumu izaugsmei. Šogad akceleratora atbalstītāju pulkam pievienojusies «Luminor» banka, sniedzot pienesumu arī mentoringa sesijās.

«Pēdējo gadu laikā mēs esam spēruši nozīmīgus soļus, savā darbā arvien vairāk pielietojot ilgtspējas principus, tādējādi palīdzot arī saviem klientiem. Priecājamies, ka ar savu līdzdalību akcelerācijas programmā varam palīdzēt attīstīties videi draudzīgiem jaunuzņēmumiem visos mūsu pārstāvētajos tirgos, vienlaikus kļūstot par daļu no šo uzņēmumu nākotnes veiksmes stāstiem,» atzīst Kadri Vunder, «Luminor» bankas Ilgtspējas departamenta vadītāja.

Konsorcija partneri no RTU Zinātnes un inovāciju centra, «Katalista Ventures», «Cleantech Estonia», Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera un «CIVITTA» akcelerācijas programmas norisi oficiāli atklāja Igaunijas biznesa festivālā «sTARTUp Day 2022», kas notika Tartu. Tajā savus risinājumus prezentēja divi šīs akcelerācijas programmas otrā līmeņa jaunuzņēmumi. 

«Baltics & Slovakia ClimAccelerator» Latvijā organizē RTU sadarbībā ar Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri. RTU ir zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Climate-KIC» partneris kopš 2016. gada, nodrošinot studentiem, zinātniekiem, jaunuzņēmumiem un dažādu jomu profesionāļiem iespēju attīstīt uzņēmējdarbības prasmes un radīt risinājumus klimata izmaiņu samazināšanai. «EIT Climate-KIC» programmas īsteno RTU Zinātnes un inovāciju centra paspārnē esošais inovāciju un koprades kontaktpunkts «EIT Climate-KIC HUB Latvia».

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI