DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Paredz atbalstu personām, kas uzņem no kara bēgošos Ukrainas iedzīvotājus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 12.maijā, otrajā – galīgajā - lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā. Ar izmaiņām noteikts atbalsts personām, kuras sev piederošā mājoklī bez maksas izmitina no kara bēgošos Ukrainas civiliedzīvotājus. 

Iecerēts, ka fiziskai personai būs tiesības saņemt atlīdzību, lai kompensētu ar izmitināšanu saistītas papildu izmaksas, kas radušās, izmitinot no kara bēgošos Ukrainas iedzīvotājus. Atlīdzība paredzēta 100 eiro mēnesī par pirmo izmitināto personu un 50 eiro mēnesī par katru nākamo, bet ne vairāk kā 300 eiro mēnesī par vienā mājoklī izmitinātām personām. 

Lai saņemtu atlīdzību, izmitinātājam vai viņa pilnvarotai personai 14 dienu laikā no brīža, kad ir uzsākta Ukrainas civiliedzīvotāja uzņemšana, būs jāiesniedz pieteikums atlīdzības saņemšanai tajā pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas mājoklis. Atlīdzība izmitinātājam tiks piešķirta par periodu, kas nav ilgāks par 90 dienām, un tas tiks fiksēts atbilstoši izmitinātāja atlīdzības pieteikumā norādītajam Ukrainas civiliedzīvotāja izmitināšanas datumam, bet ne agrāk kā no 2022.gada 1.maija. 

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI