DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Skates Gada labākā būve žūrija sāk objektu apskati

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Skates Gada labākā būve Latvijā 2021 žūrija 22.aprīlī sāka pieteikto objektu apskati klātienē, apmeklējot divas jaunbūves Rīgā.

Vairāk nekā divdesmit nozares profesionāļu, skates žūrijas dalībnieku, apskatīja Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma daudzfunkcionālā mācību korpusa jaunbūvi Jūrmalas gatvē 96 un Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu un viedo tehnoloģiju centra Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultāti un publisko auditoriju Zunda krastmalā 8 un 10 Ķīpsalā.

Pirmos iespaidus atklāj žūrijas dalībnieks Gatis Petrovs, holdinga Sakret grupas SIA Albau komercdirektors: «Pirmā jaunbūve – ierakstu studija black box – atstāja iespaidu ar pārdomātajiem risinājumiem, lai sasniegtu mērķi – sniegt studentiem labāko, kas pašlaik pieejams, lai viņi visā pilnībā apgūtu profesiju. Te ir izcila skaņas izolācija, dekorāciju uzstādīšanas iespējas, studijā var iebraukt lielās televīzijas un radio translācijas mašīnas, jo ir izturīga grīda. Emocionālais ieguldījums milzīgs, tehniskais risinājums izcils – salīdzinoši vienkārši, bet efektīgi. Domāts, kā dzesēt telpas, jo darbības laikā no iekārtām nāk daudz siltuma. Ēka daudzpusīgi izmantojama arī dažādiem sarīkojumiem, atbilstīgi to iekārtojot.»

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes jaunie korpusi Gatim Petrovam liekot just «baltu skaudību» pret tagadējiem studentiem: «Tā ir tehniski pilnvērtīga un stilīga ēka. Manā studiju laikā 2000.gadu sākumā lielās auditorijas beigās neko nevarēja dzirdēt, bet tagad pilnīgi visur panākta tāda akustika, ka dzirdams katrs vārds jebkurā vietā. Dizaina elementi pārdomāti līdz pēdējam sīkumam – ļoti iespaidīgi! Ar vietējiem ražotājiem iekārtotas auditorijas ar maināmu lielumu, pārbīdot sienu un saglabājot skaņas izolāciju. Jāuzslavē būvnieki, ka ēka, kas tāmēta 2019.gadā, pabeigta pērn, neskatoties uz materiālu cenu kāpumu Covid pandēmijas laikā. Ļoti mūsdienīga apkure un ventilācija, kas ēku padara praktisku ekspluatācijā un energoefektīvu. Šī ēka ir universitātes cienīga. Tas ir lielisks ieguldījums jaunās profesionāļu paaudzes nākotnē, vēlu studentiem to izmantot lietderīgi.»

Nākamnedēļ skates žūrijas eksperti dosies uz Latgali, kur līdz ar citiem pieteiktajiem objektiem apskatīs Austrumu robežas jaunos kompleksus Pāterniekos un Silenē. Turpināsies arī Rīgā pieteikto būvju apskate.

Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju rīkotā skate Gada labākā būve Latvijā šogad notiek 24.reizi. Žūrija vērtē vairāk nekā 60 pērn ekspluatācijā nodotās būves, infrastruktūras un ainavu objektus.

Šogad skates galvenais partneris ir zīmols Ceresit ar kompāniju Henkel Balti OU. Skates norisi atbalsta Saint-Gobain, MiTek Baltic, EJOT, Baumit, Geberit, Collomix, Alejas projekti, Landscape Construction, S.B.C., PERI un Tikkurila.

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, RISEBA FAD un nozares žurnāls Būvinženieris.

Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, Nozare.lv, building.lv, archidea.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI