DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD piedalīsies SIA „Cargo Concept” rīkotajās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21.aprīlī, plkst.10.00 SIA „Cargo Concept”, Birztalu ielā Rīgā, notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā,  kā arī pārbaudīt iesaistīto institūciju un uzņēmuma sadarbību, izvērtēt amatpersonu spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus.

Praktiskajās mācībās uzņēmuma teritorijā piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta, Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Rīgas brīvostas pārvaldes, kā arī SIA „Cargo Concept” pārstāvji.

Mācībās tiks inscenēta situācija, kur tehniskas kļūmes dēļ aizdegas autoiekrāvējs, tā vadītājs zaudē samaņu un nevar izkļūt no bīstamās zonas.  Blakus atrodas kravas vagoni ar bīstamu ķīmisku vielu, tiek izsludināta trauksme un objektā ierodas operatīvie dienesti.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs uzņēmuma teritorijā, un atvainojas par iespējamo satraukumu un operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem SIA „Cargo Concept” apkārtnē! Mācību ietvaros tiks izmantotas dūmu sveces.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI