DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izstādē “Māja I 2022” informēsim par aktualitātēm ēku atjaunošanā un kvalitatīvu būvniecību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šā gada 24. līdz 27. martam Ekonomikas ministrija un informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneri izstādē „Māja I 2022” informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus, kā arī privātmāju īpašniekus par kvalitatīvu ēku atjaunošanu un ēku uzturēšanu pēc atjaunošanas. Stendā būs iespēja uzzināt arī par plānoto un pieejamo ES fondu un valsts atbalstu ēku atjaunošanai. 

Četras dienas izstādes stendā „Dzīvo siltāk” varēs sastapt Ekonomikas ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Patērētāju tiesību aizsardzības centra ekspertus. Stendā varēs sastapt arī būvniecības nozares nevalstisko organizāciju pārstāvjus no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas un Latvijas Jumiķu apvienības. Stendā būs sastopami arī SIA “Latvijas standarts” un Rīgas enerģētikas aģentūras eksperti.

Trīs dienas, no š.g. 24. – 26. martam stendā strādās arī Latvijas Vides investīciju fonda eksperti, kas sniegs atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstība ministrijas atbalsta programmām "Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei" un "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai".

Piektdien, 25. martā, “Dzīvo siltāk” stendā konsultācijas sniegs Valsts ieņēmuma dienesta eksperte, kas skaidros PVN piemērošanu māju apsaimniekošanā un būvniecībā, kā arī par PVN atbrīvojumu piespiedu nomas maksai.

Tāpat 25. martā Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija un Ekonomikas ministrija aicina namu pārvaldniekus un dzīvokļu īpašniekus uz semināru “Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes”. Semināra laikā  pārrunāsim aktualitātes daudzdzīvokļu ēku atjaunošanā un ES fondu projektu kvalitatīvā īstenošanā. Pasākuma dienas kārtība publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Papildu informācija par izstādi „Māja I 2022” pieejama Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mājaslapā https://www.bt1.lv/maja1/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI