DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Piesaki objektu skatei Gada labākā būve Latvijā 2021

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Būvnieku asociācija (LBA) un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju sāk skates Gada labākā būve Latvijā 2021 ciklu, kas šogad notiks jau 24.reizi.

Pērn ekspluatācijā nodoto objektu īpašnieki un cēlāji aicināti iesniegt pieteikumus līdz 2022.gada 7.martam, ieskaitot. Pieteikumu iesniegšanas kārtība un vērtēšanas nosacījumi lasāmi nolikumā.

Būves piesakāmas astoņās nominācijās: dzīvojamā jaunbūve, publiskā jaunbūve ar apakšnomināciju – ražošanas ēka, pārbūve, restaurācija, inženierbūve, ainava, koka būve, BIM objekts.

Arī šogad skatei pieteiktās būves vērtēs žūrija ar plašu nozares pārstāvniecību. Profesionāļiem un studentiem būs noderīga tradicionālā nozares konference, kas notiks 7.aprīlī un būs veltīta ilgtspējai. Skates dalībnieki saņems gadagrāmatu ar daudzpusīgu informāciju par nozares veikumu pērn. Notiks arī bērnu zīmējumu konkurss Mana novada dārgakmens – jaunā būve, kam zīmējumi jāiesūta līdz 30.aprīlim. Vairāk informācijas konkursa nolikumā.

Skates žūrijas vadītājs, LBA valdes priekšsēdētājs Normunds Grinbergs: «Zinām, ka 2021.gads būvniekiem bijis spraiga darba un izaicinājumu pilns. Žūrijas profesionāļi ar interesi gaida būvju pieteikumus un ir gatavi klātienē apskatīt un vērtēt pagājušā gada veikumu. Laiks pieteikt labākās būves skatei un lepoties ar paveikto!»

Šogad skatei ir jauns galvenais atbalstītājs un partneris – Ceresit ar kompāniju Henkel Balti OU. Uzņēmuma pārstāvis Andis Londenbergs pauž: «Ceresit ir liels pagodinājums un prieks sadarboties vairāku gadu garumā un profesionālā līmenī informēt būvniecības nozari par progresīvākajiem, videi un sabiedrībai draudzīgākajiem būvniecības risinājumiem. Mērķis mums visiem kopā ir skaidrs un sasniedzams – lai mūsu kopīgie darbi ilgi kalpo cilvēku labklājībai un iet roku rokā ar būvju estētisko baudījumu! 2022. gadā vēlam nozares dalībniekiem radīt tādu vidi, kas ļautu paaudzēm izbaudīt jaunāko tehnoloģiju sasniegumus un priecāties par kopīgi sasniegto.»

Šogad skates norisi atbalsta arī Saint-Gobain, MiTek Baltic, EJOT, Baumit, Geberit, Collomix, Alejas projekti, Landscape Construction, S.B.C., PERI un Tikkurila.

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, RISEBA FAD un nozares žurnāls Būvinženieris.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI