DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija informēs valdību par risinājumiem pārtikas un rūpniecības preču rezervju nodrošināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 8. aprīlī, Ministru kabinetā tiks skatīts Aizsardzības ministrijas informatīvais ziņojums par loģistikas risinājumiem, lai nodrošinātu Latvijā ražotās pārtikas un rūpniecības, kā arī pirmās nepieciešamības importa preču rezervju veidošanu krīzes un kara situācijās.

“Globālās Covid-19 pandēmijas ietekmē daudzu valstu politiskajā dienas kārtībā ir aktualizējušies jautājumi par valsts pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču rezervēm nebaltai dienai. Arī Latvija nav izņēmums, un mums tas ir īpaši svarīgi, pakāpeniski ieviešot un pilnveidojot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Ziņojumā iekļautos loģistikas risinājumus valsts rezervju nodrošināšanai izstrādājusi Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Zemkopības ministriju.

Jau vēstīts, ka kopš 2020. gada 1. janvāra aizsardzības nozares nodrošinājuma reformas ietvaros darbu uzsācis Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs, kas veic publiskos iepirkumus Aizsardzības ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu, kā arī Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām, tai skaitā, arī iepirkumus Covid-19 pandēmijas ierobežošanai. Savukārt Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs turpina nodrošināt aizsardzības infrastruktūras attīstību un pārvaldību.

Reorganizācijas rezultātā kopējais personāla skaits aizsardzības nozarē palika nemainīgs, jo tika konsolidēti atbilstošo funkciju speciālisti no vairākām juridiskām iestādēm - Nacionālo bruņoto spēku 1., 2., un 3. Reģionālā nodrošinājuma centra, Zemessardzes, Jaunsardzes centra, kā arī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI