DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: uz sociālās aprūpes sistēmu valstī jālūkojas visaptveroši un caur sadarbības prizmu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar  biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” direktoru Andri Bērziņu, augsti novērtējot biedrības ilggadējo darbu sociālās aprūpes un nevalstisko organizāciju darbības jomā.

No dažādiem rakursiem sarunā tika pārrunātas sociālās aprūpes sistēmas uzlabošanas iespējas, tai skaitā īpaši akcentējot nepieciešamību pēc ciešākās sociālās un veselības jomas, valsts un pašvaldību sadarbības. “Sociālā aprūpe ir ārkārtīgi svarīga, un ir būtiski, lai mazinātos horizontālās sadarbības deficīts, un mēs varētu raudzīties uz šo sistēmu visaptveroši un caur sadarbības prizmu,” uzsvēra Valsts prezidents.

A. Bērziņš pievērsa uzmanību tam, kā mainīt sabiedrības viedokli par sociālo aprūpi un sociālās aprūpes centriem, par aprūpētāja darbu un vajadzībām, kā arī domājot par cilvēku, kuram svarīga sociālā aprūpe: “Cenšamies caur savas organizācijas darbu mainīt domāšanu un sociālās aprūpes apstākļus, lai cilvēks, kurš saņem sociālo aprūpi, justos kā mājās, nevis ieslodzīts kādā iestādē.” A. Bērziņš arī informēja, ka “Latvijas Samariešu kustība” tuvākajā laikā plāno Rīgā atvērt šādu jauna veida sociālās aprūpes namu, kur pēc iespējas šāda mājas atmosfēra tiks radīta.

A. Bērziņš informēja arī par biedrības izvērsto mobilo sociālo pakalpojumu autobusu darbību reģionos, kas būtiski uzlabojusi daudzu cilvēku dzīves kvalitāti, kuriem nepieciešama palīdzība, un ir saņēmusi Eiropas balvu par inovatīvu pakalpojumu.

Abas puses apsprieda valdības nodokļu reformas uzmetumu un to iespējamo negatīvo iespaidu uz sociālās aprūpes darba veicējiem, kuri nestrādā pilnas slodzes darbu, kā arī uz sociālo uzņēmumu darbiniekiem, kuri nav spējīgi veikt pilnu slodzi.

Tika apspriestas mecenātisma un ziedošanas tradīcijas Latvijā, kā arī to veicināšana sabiedrībā, tāpat novērtēta sabiedrības atsaucība tādās akcijās kā “Paēdušai Latvijai” u. c., sniedzot atbalstu līdzcilvēkiem grūtos dzīves apstākļos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI