DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Žoržu Tikmeru pārrunā LOK darbības stratēģiju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

21. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar jaunievēlēto Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Žoržu Tikmeru, lai pārrunātu jaunā vadītāja prioritātes un turpmāko LOK darbības stratēģiju.

Sveicot Ž. Tikmeru jaunajā amatā, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas Olimpiskā komiteja ir stabila, vēsturiska organizācija, kurai ir milzīgs darbības un atbildības lauks gan starptautiskā, gan nacionālā līmenī. “Esmu pakāpeniskas, pārdomātas attīstības piekritējs, ko, manuprāt, arī pieprasa sporta organizācija ar tik senu vēsturi kā LOK,” komentējot savu jauno amatu, teica Ž. Tikmers, “tomēr tas ir arī komandas darbs.” Ž. Tikmers ir olimpiskais vicečempions airēšanā.

Pārrunājot jaunā LOK prezidenta darbības prioritātes, vadot un attīstot organizāciju, Ž. Tikmers norādīja, ka pirmo reizi tiks izstrādāts LOK stratēģiskais plāns līdz 2030. gadam, kas sevī ietvers ne tikai ierasto sporta dzīves organizēšanu, finansējuma piesaisti sportam un olimpiskās kustības darbības nodrošināšanu, bet arī Latvijas sporta infrastruktūras modernizāciju, lai valstī varētu organizēt starptautiska līmeņa sacensības, kas motivēs ne tikai pašreizējos, bet arī nākotnes sportistus un trenerus. Tāpat LOK ar dažādām aktivitātēm veicinās bērnos interesi par profesionālo sportu, kā arī centīsies sekmēt Latvijas iedzīvotāju nodarbošanos ar fiziskām aktivitātēm, lai nācija būtu vesela un sportiska.

Valsts prezidents un Ž. Tikmers diskutēja arī par pašreizējo un vēlamo finansiālo atbalstu Latvijas olimpiešiem (t. sk. veterāniem), kā arī pārrunāja jautājumus par olimpisko sporta centru darbību, augstas klases sportistu sagatavošanu, gaidāmajām Vasaras un Ziemas olimpiskajām spēlēm, dopingu, LOK sastāvu un tā pārvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI