DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Lietošanai saņemti visi dezinfekcijas līdzekļi, kas pārstrādāti no konfiscētā spirta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrijas padotībā esošajā Nodrošinājuma valsts aģentūrā tika saņemtas pēdējās piegādes ar visiem dezinfekcijas līdzekļiem, kas tika pārstrādāti no spirtu saturošā šķidruma, kas iepriekš bija paredzēts iznīcināšanai. Par dezinfekcijas līdzekļiem bez maksas daļu no pieejamajām tonnām spirta pārstrādāja AS MADARA Cosmetics sadarbībā ar SIA “L.Ē.V.”, un pārējo daļu, lūdzot samaksu tikai par izmantoto taru, bez maksas pārstrādāja SIA “Rīgas laku un krāsu rūpnīca”, kas tika izraudzīti tirgus izpētes rezultātā.

Šobrīd 5 litru pudelēs un 0.5 litru aerosola pudelēs no abiem uzņēmumiem ir saņemts atpakaļ viss pārstrādei atdotais spirta šķidrumu daudzums, kas šobrīd tiek izdalīts iekšlietu dienestiem virsmu dezinfekcijai, kā arī jau nodots citām iestādēm, ieskaitot Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošo Valsts Probācijas dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldi.

Esmu pateicīgs abiem uzņēmumiem par to, ka tie bija atvērti palīdzēt valstij grūtā brīdī un tik operatīvi saražoja līdzekļus lietošanai. Tādā veidā mums arī valsts budžetā ir izdevies ieekonomēt būtisku summu, ko būs iespēja novirzīt citām vajadzībām pandēmijas radītās krīzes apstākļos.” pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

“Izsaku pateicību arī iekšlietu ministrijas personālam un manam birojam, Nodrošinājuma valsts aģentūras darbiniekiem, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam “BIOR” un Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei,” turpina ministrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI