DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

JURISTA VĀRDA tematiskais laidiens veltīts kopīpašuma problemātikai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunākā, 28. janvāra, žurnāla “Jurista Vārds” (izdevējs “Latvijas Vēstnesis”) tematiskā laidiena uzmanības centrā – atsevišķi kopīpašuma problēmjautājumi un to iespējamie risinājumi.

Numurs elektroniski pieejams: 2020. gada 28. janvāra “Jurista Vārds” https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12240

Kopīpašuma rašanās, no vienas puses, ir neizbēgama (mantošana, darījumi), no otras puses, - šis īpašuma tiesību apgrūtinājums rada tikpat neizbēgamus sarežģījumus, kā arī potenciālu augsni negodprātībai.

Sevišķu viļņošanos kopīpašuma problemātika radīja pagājušā gada nogalē, kad domu apmaiņā iesaistījās ne vien tiesību zinātnieki un praktiķi, bet arī tiesību politikas veidotāji. Savukārt par sava veida spriedzes kulmināciju kļuva Senāta paplašinātā sastāvā pieņemtais 2019. gada 17. decembra spriedums un blakus lēmums, kurā kopīpašuma izbeigšanas problemātika aplūkota kopsakarā ar Civillikuma 1. pantā ietverto labas ticības principu un izteikts viedoklis par netaisnprātīgu prasību par kopīpašuma izbeigšanu.

Šajā žurnāla laidienā "Jurista Vārda" redakcija piedāvā lasītāju uzmanībai abus minētos nolēmumus, kā arī vairākus to komentārus, ko snieguši gan ar lietu tieši saistīti tiesībnieki, gan citi lietpratēji.

Tematisko laidienu papildina arī ar cita veida kopīpašuma jautājumiem saistītas publikācijas, kā, piemēram, dzīvokļa īpašums kā lietu tiesību objekts un dzīvokļa īpašnieku kopībai piederošā kopīpašuma lietošana.

Interesentiem! Tematisko “Jurista Vārdu” var abonēt vai nopirkt, kontaktējoties ar Lasītāju servisu:

  • 80006000; 67311161; 
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē mūsu Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Žurnālu kiosks: https://www.juristavards.lv/zurnals.php?mode=visi

Par “Jurista Vārdu”

Nedēļas žurnāls „Jurista Vārds” ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Tas šobrīd ir lielākais un nozīmīgākais Latvijas juristu neklātienes domu apmaiņas forums un profesionālās tālākizglītības instruments, kā arī būtiskākais informācijas avots par norisēm tieslietās. “Jurista Vārds” ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI