DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks aizsardzības industrijas izstādē Londonā atklās Latvijas paviljonu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 10. septembrī, Londonā, Apvienotajā Karalistē aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis apmeklēs aizsardzības industrijas izstādi “Defence and Security Equipment International 2019”, lai atklātu Latvijas nacionālo paviljonu, kas šajā izstādē izveidots pirmo reizi.

“Dalība šajā vērienīgajā izstādē sekmēs Latvijas uzņēmumu atpazīstamību un turpmāko sadarbību ar ārvalstu partneriem. Tas ir svarīgi, gan kopīgi piedaloties Nacionālo bruņoto spēku iepirkumos, gan iespējamos Eiropas Aizsardzības fonda pārrobežu projektos, gan arī konkurējot starptautiskajā tirgū. Man ir patiess prieks, ka šogad Latvijas uzņēmumi savus produktus un pakalpojumus prezentēs vienotā nacionālajā paviljonā, godam nesot Latvijas vārdu pasaulē,” uzsver aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Starptautiskajā aizsardzības nozares izstādē šogad Latviju pārstāvēs uzņēmumi “Latvijas Mobilais Telefons”, “UAV FACTORY”, “D Dupleks”, “SRC Brasa”, “SAF TEHNIKA”, “Belss”, “DATI Group”, kā arī valsts akciju sabiedrība “Elektroniskie sakari”. Tāpat izstādē piedalīsies Latvijas uzņēmums “Atlas Aerospace”.

Vienoto nacionālo paviljonu izstādē “Defence and Security Equipment International 2019” veidojusi Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija, Aizsardzības ministrijai šim mērķim piešķirot līdzfinansējumu 30 000 eiro apmērā.

Izstāde “Defence and Security Equipment International 2019” Londonā norisināsies no 10. līdz 13. septembrim, un šogad tajā būs apskatāmi vairāk nekā 40 valstu nacionālie paviljoni.

Šī ir viena no pasaulē vērienīgākajām aizsardzības industrijas izstādēm, kura ik gadu pulcē vairāk nekā 35 000 dalībnieku no visas pasaules. Izstādes laikā notiek semināri, kuros uzstājas pasaules klases lektori, notiek produktu demonstrācijas, ir iespēja apskatīt kuģus un bruņutehniku, kā arī piedalīties informāciju un komunikācijas tehnoloģiju prezentācijās.

A. Pabriks uzturēsies darba vizītē Londonā līdz 11. septembrim, un tās laikā arī tiksies ar Apvienotās Karalistes valsts sekretāru aizsardzības jautājumos Benu Vallasu (Ben Wallace) un Pārstāvju palātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāju Dr. Džulianu Lūisu (Dr. Julian Lewis), lai apspriestu sadarbību Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary force) ietvaros, “Breksita” ietekmi uz ES un Apvienotās Karalistes sadarbību aizsardzības jomā, kā arī Latvijas aizsardzības nozares aktualitātes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI