DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks NATO izvēršamo telšu svinīgā atklāšanas ceremonija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 23. maijā, plkst. 10.00 Mārupē, Rīgā,  Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonā notiks NATO izvēršamās telts svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadība, kā arī NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūras pārstāvji.

Rīt, 23. maijā, plkst. 10.00 Mārupē, Rīgā,  Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonā notiks NATO izvēršamās telts svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadība, kā arī NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūras pārstāvji.

“NATO izvēršamo telšu izveidošana Mārupē, Skrundā un Daugavpilī būtiski stiprinās Nacionālo bruņoto spēku mobilās infrastruktūras spējas, kā arī stiprinās uzņemošās valsts atbalstu, veicinot sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Nacionālie bruņotie spēki turpina izvēršamās infrastruktūras pilnveidošanu, iegādājoties šīs viegli pārvietojamās un uzbūvējamās teltis. Šo projektu uzsākām 2017.gada jūnijā sadarbībā ar NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūru, iegādājoties pirmās četras izvēršamās teltis, kas paredzētas 400 karavīru un zemessargu izmitināšanai. Šogad esam iegādājušies papildus četras teltis. Šīs nu jau kopā astoņas teltis. 800 karavīru un zemessargu izmitināšanai paredzētās teltis  ir būtisks solis Zemessardzes organizēto nometņu kapacitātes veidošanai,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos brigādes ģenerālis Imants Ziediņš.

2019. gadā īstenotais iepirkuma summa ir 1.049.118,00 eiro. Šī iepirkuma ietvaros tika iegādātas četras izvēršamas teltis, kā arī  istabu nodalījumu sienas, durvis, apgaismojumu, elektrības rozetes, divstāvīgās gultas, personīgos skapīšus, sildītājus, ģeneratorus, kā citu nepieciešamo aprīkojumu.

Jau šā gada maijā ir pabeigta šo telšu uzstādīšana militārajā poligonā “Mežaine” Skrundā, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonā Mārupē, kā arī Zemessardzes 34.kājnieku bataljonā Daugavpilī.

2017.gada jūnijā iegādātās teltis ir izvietotas un aktīvi izmantotas Ādažu bāzē un mācību poligonā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, kas ir būtisks atspaids sabiedrotos spēku uzņemšanā un apmācību procesa nodrošināšanā.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu, kā arī infrastruktūras attīstības jomā. Lielākie infrastruktūras attīstības projekti, kuriem iepirkumus veikusi aģentūra, ir īstenoti Ādažu bāzē un poligonā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē.

Latvijas komersantiem ir iespēja bez maksas izvietot informāciju par savu komercdarbību NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras datubāzē www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/supplier.htm, lai saņemtu informāciju par aģentūras organizētajiem NATO iepirkumiem komersanta pārstāvētajā nozarē.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra atrodas Kapellenā, Luksemburgā, un tās  darbība tiek organizēta arī no Francijas, Ungārijas un Itālijas.

Plašāka informācija par NATO izvēršamajām teltīm pieejama: http://www.sargs.lv/lv/Zinas/Dienesta_gaita/2019/05/22-01.aspx#lastcomment

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI