DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Pieejams ES fondu atbalsts bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādei

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai attīstītu bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izsludina atklātu projektu atlasi Kohēzijas fonda (KF) finansējuma saņemšanai. Investīcijām šajā nozarē no KF pieejams līdzfinansējums vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā.

Pasākumā tiek atbalstīta atkritumu pārstrādes iekārtu izveide un esošu pārstrādes iekārtu jaudu palielināšana saimnieciskās darbības veicēju produkcijas dažādošanai ar atkritumu pārstrādes produktiem, kas līdz šim nav ražoti, vai būtiskām pārmaiņām vispārējā ražošanas procesā. Projekta ietvaros līdzfinansējums paredzēts tādiem materiālajiem aktīviem kā ražošanas telpas, darbmašīnas, transportlīdzekļi, iekārtas un aprīkojums, kas ir ieguldījumi pamatlīdzekļos.

Projekta iesniedzējs šajā atlases kārtā var būt pašvaldība vai pašvaldības iestāde, ja tā plāno veidot bioloģiski noārdāmo atkritumu kompostēšanas laukumus, kapitālsabiedrība, kas nodarbojas ar atkritumu apsaimniekošanu, kā arī sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs.

Trešajā atlases kārtā Kohēzijas fonda finansējuma apmērs nepārsniedz 85 procentus no projektam pieejamā kopējā attiecināmā finansējuma, ja projekta iesniedzējs ir sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs, vai 35 procentus – ja projekta iesniedzējs ir pašvaldība, pašvaldības iestāde vai kapitālsabiedrība, kas nav sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs. Līdz 2018. gada beigām investīcijām projektos pieejami 15 248 872 eiro no KF.

Seminārs par projektu atlases jautājumiem plānots š.g. 7. novembrī, plašāka informācija par semināru būs pieejama CFLA mājaslapas sadaļā "Pasākumi".

Projektu iesniegumus CFLA pieņems no  š.g. 14. septembra līdz 14. decembrim. Nosacījumus projektu īstenošanai ir izstrādājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā atbildīgā iestāde.


Atbalsts atkritumu pārstrādes veicināšanas pasākumiem paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju" 5.2.1.2. pasākuma "Atkritumu pārstrādes veicināšana" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI