DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Arajološas grupas sanāksmē diskutēs par Eiropas izaicinājumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 14. un 15. septembrī kopā ar divpadsmit Eiropas Savienības valstu prezidentiem piedalīsies ikgadējā Arajološas grupas sanāksmē, kas šogad notiek Maltas galvaspilsētā Valetā.

Prezidenti paneļdiskusijās apspriedīs aktuālos izaicinājumus, ar kādiem saskaras mūsdienu Eiropa – ekonomiskā un sociālā nevienlīdzība valstu un iedzīvotāju starpā, kā arī stabilitāte Eiropas Vidusjūras reģionā. "Latvijai ir aktīvi jāpiedalās diskusijās par Eiropas un ES nākotni, jo mūsu pamatinteresēs ir būt daļai no ES kodola. Mums nepieciešama spēcīga, droša un pārtikusi Eiropa, kuru neapdraud dalījuma līnijas un atšķirīgi dalībvalstu attīstības līmeņi," norāda Raimonds Vējonis.

Sanāksmē piedalīsies Maltas, Ungārijas, Slovēnijas, Itālijas, Horvātijas, Grieķijas, Latvijas, Polijas, Portugāles, Igaunijas, Bulgārijas, Austrijas un Vācijas prezidenti.

Arajološas grupa (Arraiolos group) ir Eiropas Savienības dalībvalstu prezidentu tikšanās, kurā tradicionāli piedalās parlamentāro republiku prezidenti, kuru pienākumos neietilpst izpildvaras funkcijas. Pirmā grupas sanāksme pēc toreizējā Portugāles prezidenta Žorža Sampaio (Jorge Sampaio) iniciatīvas notika 2003. gadā Portugāles pilsētā Arajološā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI