DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs darba vizītē apmeklēs ASV

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis no 5. līdz 8. jūnijam uzturēsies darba vizītē Vašingtonā, ASV, kur tiksies ar ASV senatoriem un domnīcu pārstāvjiem.

Tikšanos laikā paredzēts pārrunāt Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju veicināšanā, reģionālās drošības izaicinājumus, kā arī divpusējo sadarbību ar ASV un ASV plānus klātbūtnei Eiropā.

Tāpat vizītes ietvaros aizsardzības ministrs apmeklēs ASV domnīcas "Atlantic Council" un Lietuvas Aizsardzības ministrijas rīkoto konferenci par turpmāko aizsardzības un atturēšanas politiku Ziemeļeiropā un piedalīsies paneļdiskusijā par Baltijas valstu ieguldījumu alianses aizsardzības spēju stiprināšanā.

Vienlaikus darba vizītē ASV uzturēsies arī Lietuvas aizsardzības ministrs Raimundas Karoblis (Raimundas Karoblis) un Igaunijas aizsardzības ministrs Margus Tsahkna (Margus Tsahkna).

Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Kopš 2014. gada ASV nodrošina pastāvīgu militāru klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, tādējādi apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti reģionā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI