DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Evika Siliņa: narkotiku lietošanas ierobežošanā jārīkojas proaktīvi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa 15.-19.maijā Argentīnā piedalās divos nozīmīgos starptautiskos pasākumos, kas saistīti ar narkotiku ierobežošanas politiku.

No 15. līdz 17.maijam norisinās nozīmīgākā starptautiska konference narkotiku ierobežošanas politikas jomā, kas pulcē pārstāvjus no Eiropas Savienības, Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm. E.Siliņa konferencē dalījās Latvijas pieredzē par sintētisko narkotiku problemātiku Latvijā, akcentējot Latvijas pieredzi jauno psihoaktīvo vielu izplatības ierobežošanā.

E.Siliņa: "Šādi sadarbības forumi ir laba platforma, lai iegūtu informāciju par aktualitātēm, savstarpēji apmainītos ar pieredzi un proaktīvi rīkotos, kamēr problēma vēl nav samilzusi. Arī Latvijas pieredze, savlaicīgi veicot izmaiņas normatīvajā regulējumā, lai ierobežotu jauno psihoaktīvo vielu izplatību, konferencē tika pozitīvi vērtēta kā labās prakses piemērs." 

E.Siliņa arī norādīja, ka Latīņamerikas valstis ir ļoti progresējušas un līdzīgi kā Eiropā izmanto agrīnās brīdināšanas sistēmas, kas savlaicīgi palīdz rīkoties jaunu sintētisko narkotiku izplatīšanās gadījumā. Vienai valstij ievietojot informāciju par kādu vielu, tas top zināms arī citām sadarbības valstīm, tādejādi veidojot vienotu progresīvu politiku šajā jomā.

Savukārt 18.un 19.maijā  notiks Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas valstu augsta līmeņa dialogs par narkotikām, kurā E.Siliņa vadīs tematisko sesiju par alternatīvām soda sankcijām.

Minētie pasākumi ir regulāra un neatņemama daļa abu reģionu narkotiku ierobežošanas politikas veidošanā. Noslēgumā valstis plāno apstiprināt Buenosairesas deklarāciju, kurā tiks noteikti turpmākie sadarbības virzieni - kopīgas vērtības, mērķi un uzdevumi, kā arī sadarbības mehānismi un projekti narkotiku izplatības ierobežošanai un narkotiku radītā kaitējuma mazināšanai.

 

Gunta Skrebele
Iekšlietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI