DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

25. janvārī notiks aploksnes "Jaunsardzei 25" speciālā zīmogošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25. janvārī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Kara muzejā par godu Jaunsardzes dibināšanas 25. gadadienai notiks aploksnes «Jaunsardzei – 25» speciālās zīmogošanas pasākums.

Šajā pašā dienā Latvijas Kara muzeja Lielajā zālē plkst. 13.00  paredzēts arī aploksnes prezentācijas pasākums, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

«Jaunsardze ik gadu pieņemas spēkā un kļūst arvien populārāka jauniešu vidū. Tādēļ esmu gandarīts, ka šīs kustības 25. gadskārta tiek iemūžināta ar īpašas aploksnes zīmogošanas pasākumu, jo šis ir viens no veidiem, kā atgādinām par Jaunsardzi un aicinām Jaunsardzē. Tā ir personības izaugsmes un patriotisma skola, kas pilnveido un attīsta ikvienu jaunieti,»  uzsver aizsardzības ministrs R. Bergmanis.

Novērtējot Jaunsardzes ieguldījumu sabiedrībā, Jaunsardzes un informācijas centra direktors D. Kleins norāda: «Jaunsardze Latvijā ir jau 25 gadus. Šajā laika posmā Jaunsardzē ir darbojušies tūkstošiem jauniešu. Ne visi jaunsargi ir iestājušies Zemessardzē vai profesionālajā militārajā dienestā, bet tas arī nav Jaunsardzes mērķis. Mūsu mērķis ir attīstīt jauniešos patriotismu un piederības apziņu savai dzimtajai pusei, novadam, pilsētai, savām mājām. Vienalga, kurā pasaules malā dzīves gaitas aizved mūsu jaunsargus, mēs ticam, ka Jaunsardze ir palīdzējusi viņiem attīstīt lepnumu par savu valsti, sagatavojusi izaicinājumiem un iemācījusi nepadoties dzīves grūtībās. Mēs savukārt lepojamies ar savu jaunsargu panākumiem.»

Papildu informācija:

Jaunsardze ir brīvprātīga militāras ievirzes skolu jaunatnes kustība. Jaunsardzes mērķi – pilsoniska un patriotiska sabiedrība, kura ir sociāli integrēta un saliedēta; izglītota jaunatne valsts aizsardzības jomā; saturīgi pavadīts brīvais laiks.

Jaunsargu mācību paraugprogramma tiek īstenota  300 mācību vietās 110 Latvijas novados, 9 republikas nozīmes pilsētās.

2017. gadā Jaunsardzes kustībā aktīvi darbojas un jaunsargu mācību procesā ir iesaistījušies gandrīz 8000 bērnu un jauniešu. 

Jaunsargi ir savas valsts patrioti, kuri aizstāv un tur godā Latvijas nacionālās vērtības. Jauniešu gribasspēks, uzvedība, drosme, patriotisms, cieņa pret sevi un valsti ir paraugs pārējiem jauniešiem.

Jaunsardzes kustības devīze ― «Augsim Latvijai!».

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI