DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valmierā spēlē «Jaunie Rīgas sargi» pulcēsies apņēmīgie un drosmīgie skolēni

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25. novembrī, Valmierā, Zemessardzes 22. kājnieku bataljona teritorijā pulcēsies skolēni no Ērgļu vidusskolas, Jelgavas 4. vidusskolas, Ķeguma komercnovirziena vidusskolas, Rugāju novada vidusskolas, Lubānas vidusskolas, Rīgas 22. vidusskolas un Valkas jaunsargi, lai spēlē «Jaunie Rīgas sargi» visas dienas garumā sacentos un noskaidrotu ātrāko, spēcīgāko un saliedētāko komandu.

Pasākuma svinīga atklāšana notiks pulksten 10.00. Klātesošos sveiks Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums un Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Zita Rukšāne.

«Priecāsimies jaunos, apņēmīgos un drosmīgos Latvijas sargus uzņemt Valmierā! Šajās sacensībās jaunieši pierāda, ka patriotisms un cieņa pret savu valsti viņiem ir vērtība. Valmierā dalībnieki stiprinās komandas garu, trenēs individuālo izturību, interesantā veidā papildinot zināšanas par valsts vēsturi. To, ka mūsu puses skolas puikas Latvijas aizstāvēšanai atraduši vīru cienīgu drosmi un stāju, redzam arī vēsturiskos notikumos – Brīvības cīņās,» stāsta R. Gailums.

Kā iepriekš ziņots, šogad spēle norisināsies astoņās vietās. Spēles jau notikušas Trikātā, Dobelē, Jelgavā, Rēzeknē, Talsos, Valmierā notiks 25. novembrī, savukārt Siguldas novada Mores pagastā – 2. decembrī, Daugavpilī – 9. decembrī.

Spēle «Jaunie Rīgas sargi» atraktīvā veidā popularizē Jaunsardzes kustību un Nacionālos bruņotos spēkus (NBS) pusaudžu un jauniešu vidū. Tās virsuzdevums ir veidot patriotisku, pilsoniski apzinīgu un Latvijas vēsturi zinošu jauno paaudzi, kas orientējas valsts aizsardzības, drošības politikas un starptautiskajos jautājumos, prot komunicēt un strādāt komandā, kā arī darboties āra dzīves apstākļos.

Spēlē tiks atainotas 1918. un 1919. gada Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei.

Spēlei visās norises vietās būs divi posmi. Sešās teorētiskajās darbnīcās tiks apgūtas prasmes pirmās palīdzības sniegšanā, orientēšanās, vajadzīgā ekipējuma atlasīšana, nometnes ierīkošana, sakari un vēstures fakti. Pēc tam šīs zināšanas un iemaņas būs jāizmanto otrajā posmā ― misijas skrējienā.

Spēli vadīs atvaļinātais Nacionālo bruņoto spēku virsseržants, starptautisko operāciju dalībnieks, kaskadieris, militārais konsultants un aktieris Ziedonis Ločmelis.

Spēli organizē Jaunsardzes un informācijas centrs sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, NBS un iesaistītajām pašvaldībām.

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI