DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares pārstāvji saņem augstākos valsts apbalvojumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 18. novembrī, plkst. 15.00 Rīgas pilī Latvijas aizsardzības nozares pārstāvji un Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuka saņems augstākos valsts apbalvojumus.

Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona Veterānu vienības priekšnieks Uldis Rumba iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri par nopelniem Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā un nozīmīgo ieguldījumu jaunatnes nacionāli patriotiskajā audzināšanā.

Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuka iecelts par Viestura ordeņa lielkrusta komandieri par militāriem nopelniem, nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Lietuvas militārās sadarbības veicināšanā, dodot ieguldījumu kolektīvajā drošībā.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Vadības grupas galvenais psihologs, atvaļinātais majors Vilnis Čerņavskis iecelts par Viestura ordeņa virsnieku par augsti profesionālu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes psihologu dienesta izveidošanā un atbalsta sniegšanā karavīriem.

Bijušais Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes Fiziskās drošības daļas priekšnieks majors Imants Kleinbergs iecelts par Viestura ordeņa virsnieku par augsti profesionālu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un ieguldījumu militārās aviācijas attīstībā Latvijā.

Zemessardzes štāba Vadības grupas orķestra diriģents, virsleitnants Andis Karelis iecelts par Viestura ordeņa kavalieri par augsti profesionālu un pašaizliedzīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un ieguldījumu jaunatnes militārajā un patriotiskajā audzināšanā.

Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības Kājnieku skolas Medicīnas daļas Vadības grupas vecākā ārsta palīdze, štāba virsseržante Aelita Baškere apbalvota ar Viestura ordeņa zeltītu goda zīmi par augsti profesionālu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, par pašaizliedzīgu dalību starptautiskajās operācijās.

Zemessardzes 56.kājnieku bataljona štāba Vadības grupas bataljona virsseržants, Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas jaunsargu instruktors, štāba virsseržants Normunds Pastars apbalvots ar Viestura ordeņa zeltītu goda zīmi par augsti profesionālu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, nozīmīgo ieguldījumu jaunatnes militārajā un patriotiskajā audzināšanā.

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Sauszemes spēku nodaļas Sauszemes spēku studiju kursa virsseržants Mārtiņš Baltais apbalvots ar Viestura ordeņa sudraba goda zīmi par priekšzīmīgu un pašaizliedzīgu dienestu, dalību starptautiskajās operācijās un ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku veidošanā.

Kapteine Mairita Senkevicina
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI