DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā pārrunāt turpmāko sadarbību ierodas ASV Mičiganas Nacionālās gvardes komandieris ģenerālmajors Gregorijs Vadnais

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 17.novembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tiksies ar ASV Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri ģenerālmajoru Gregoriju Vadnaisu (Gregory Vadnais).

Komandieri pārrunās Latvijas un Mičiganas ilgstošo sadarbību, tai skaitā ieguldījumu gaisa atbalsta kontrolieru un apvienotā uguns atbalsta priekšējo novērotāju apmācībā, Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē attīstībā un Zemessardzes spēju pilnveidošanā.

18.novembrī ģenerālmajors Vadnais apmeklēs Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai veltīto Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parādi, kurā soļos arī ASV Mičiganas nacionālās gvardes karavīri.

Savukārt pirmdien, 21.novembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons ar Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri pārrunās reģionālās drošības izaicinājumus un turpmākās divpusējās sadarbības iespējas Latvijas aizsardzības spēju attīstībai.

Ģenerālmajors Vadnais tiksies arī ar Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu, kā arī apmeklēs Ādažu bāzi, Jūras spēku flotiles štābu un Mācību centru Liepājā.

Ģenerālmajors Vadnais uzturēsies vizītē Latvijā no 17. līdz 22.novembrim.

Mičiganas Nacionālā gvarde regulāri piedalās militārajās mācībās Latvijā. 2016.gadā Mičiganas karavīri piedalījās kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācībās "Summer Shield", kā arī starptautiskajās mācībās "Saber Strike" un "Sudraba Bulta", savukārt Latvijas gaisa atbalsta kontrolieri katru gadu pilnveido prasmes Mičiganā notiekošajās mācībās "Northern Strike".

Kopš 1993.gada cieša sadarbība izveidojusies arī starp Mičiganas Nacionālo gvardi un Zemessardzi. Galvenās sadarbības jomas ar Zemessardzi ir kaujas inženieru un artilēristu apmācība, kā arī apmācība apgādes un nodrošinājuma jautājumos un kiberaizsardzības jomā.

2006.gadā Sauszemes spēku kājnieku brigāde uzsāka ciešu sadarbību ar Mičiganas Nacionālo gvardi, apmācot karavīrus pirms došanās uz starptautisko operāciju, kā arī kopīgi apmācot Afganistānas karavīru vienības, kas bija labs sadarbības piemērs arī citām NATO valstīm. Sauszemes spēku kājnieku brigāde ar Mičiganas Nacionālo gvardi ir sadarbojusies gaisa atbalsta kontrolieru un apvienotā uguns atbalsta priekšējo novērotāju sagatavošanā, mīnmetēju, artilēristu, vada komandieru un instruktoru apmācībā.

Sadarbība starp Mičiganas Nacionālo gvardi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem aizsākās 1992.gadā, kad tika noslēgta valstu partnerības programma.

Fotogalerija no Latvijas karavīru dalības mācībās "Northern Strike" Mičiganā,  https://www.flickr.com/photos/latvijas_armija/sets/72157672255650036

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI