DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brigādes ģenerāli Leonīdu Kalniņu paaugstina ģenerālmajora pakāpē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
16.novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš saskaņā ar Satversmi ir valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšniekam brigādes ģenerālim Leonīdam Kalniņam svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniegs ģenerālmajora pakāpes zīmotnes.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets brigādes ģenerāli L.Kalniņu Apvienotā štāba priekšnieka amatā apstiprināja šā gada 28.jūnijā. Apvienotā štāba priekšnieka amatā viņš stājās šā gada 26.augustā. Brigādes ģenerālis L.Kalniņš bruņotajos spēkos dien kopš 1997.gada. Dienestu sācis Zemessardzes 51.bataljonā, 2003.gadā iecelts par Izlūku mācību centra komandieri. No 2003. līdz 2005.gadam dienējis Mācību vadības pavēlniecībā, no 2005. līdz 2009.gadam - Zemessardzes štāba Operatīvās plānošanas pārvaldes priekšnieka amatā, savukārt no 2009.gada līdz apstiprināšanai Zemessardzes komandiera amatā – 2011.gadā, dienējis Zemessardzes štāba un Operatīvās pārvaldes priekšnieka amatā.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks absolvējis Augstākā komandējošā sastāva kursu Baltijas Aizsardzības koledžā, Igaunijā, kā arī Vadības un ģenerālštāba virsnieka kursu ASV Armijas vadības un ģenerālštāba koledžā,

kapteine Sandra Brāle
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI