DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: Krievija neapstāsies pie Krimas okupācijas

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Pēdējo dienu notikumi Ukrainā liecina, ka ir piepildījušās sliktākās prognozes. Krievija neapstājas tikai pie Krimas okupācijas, bet gan cenšas destabilizēt situāciju arī citās Ukrainas pilsētās ar salīdzinoši lielu krievvalodīgo skaitu. Krievijas interesēs ir maksimāli vājināt Ukrainas šī brīža valdību, tai radīt sabiedrības neuzticību, lai pēc tam sekmīgāk varētu īstenot savas intereses, kas noteikti saistītas arī ar dabas resursu iegūšanu,” uzskata Saeimas deputāts Artis Pabriks, bijušais ārlietu un aizsardzības ministrs.

"Situācijas destabilizēšana valsts iekšienē ir vienkāršākais veids, kā cilvēkus pakļaut provokācijām un manipulācijai. Šo provokāciju aizsegā Krievija turpina izlikties, ka tai rūp savu "tautiešu glābšana" ārvalstīs, tā attaisnojot savu militāro agresiju. Tas ir viens no secinājumiem, kas jāpatur prātā visam tās kaimiņvalstīm, arī Latvijai.

Tāpat mēs redzam, ka sabiedrības ietekmēšanai, Krievija ļoti sekmīgi izmanto arī modernās tehnoloģijas, sociālos medijus, ar proaktīvu rīcību sekmējot Kremļa atbalstoša viedokļa veidošanos, un par galveno "grēkāzi" padarot ASV un Rietumvalstis.

Uzskatu, ka izvēles iespējas Rietumvalstīm arvien sašaurinās un vienīgais ceļš, lai situāciju stabilizētu, ir spēcīgu politisku un arī ekonomisku sankciju ieviešana, piemēram, daudz plašāk paplašinot to cilvēku loku, kuriem ieceļošana ES ir aizliegta. Tāpat ir jāsniedz palīdzība Ukrainas centrālās varas stiprināšanai."

Inga Saleniece
deputāta palīdze

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI