DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par elektrības sadales tarifu kāpumu izlīdzināšanu

Lai turpmāk izlīdzinātu elektrības sadales tarifu kāpumu, Saeima ceturtdien, 23.novembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā un ar to saistītajos likumos.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā arī lems par Energoapgādes izmaksu atbalsta likuma projektu, kas paredz izveidot vienotu sistēmu energoresursu izmaksu kompensācijai mājsaimniecībām.

Tāpat galīgajā lasījuma Saeima lems par likuma izmaiņām, kas paredz pagarināt atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā, kā arī palielināt pabalstu krīzes situācijā un atbalstu Ukrainas skolēniem par ēdināšanu.

Rītdien galīgajā lasījumā deputāti arī skatīs grozījumus valsts robežas likumā, kas atļautu ne tikai robežsargiem, bet arī Latvijas armijai un zemessargiem pārmeklēt transportlīdzekļus, lai pamatotu aizdomu gadījumā notvertu nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu.  

Parlaments otrajā lasījumā skatīs Krimināllikuma grozījumus, lai pastiprinātu kriminālatbildību par apvienošanos organizētā grupā ar mērķi veikt pret Latviju vērstu darbību, palīdzību ārvalstij šādā darbībā, kā arī spiegošanu.

Ceturtdienas darba kārtībā ir lēmuma projekts par 12 608 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai” turpmāko virzību. Tāpat deputāti skatīs lēmuma projektu par 10 655 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par kopšanas pabalsta paaugstināšanu pēc 18 gadu sasniegšanas 1. grupas invalīdiem no bērnības” turpmāko virzību.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Kasparam Briškenam, kā arī Pieprasījumu komisijas atzinums par deputātu pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai par privātu lidmašīnu izmantošanu. Tāpat ceturtdienas darbakārtībā ir paziņojums par administratīvi sodītiem deputātiem no šī gada 14.aprīļa līdz 3.septembrim.

Pie iesniegtajām izmaiņām sēdes apstiprinātajā darba kārtībā Saeimas Eiropas lietu komisija lūgusi iekļaut lēmuma projektu par atbalstu sākt Eiropas Savienības pievienošanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu.

Tāpat Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūgusi deputātus rīt skatīt izmaiņas divos likumos, kas paredzētu tiesības Centrālajai vēlēšanu komisijai anulēt pašvaldības deputāta pilnvaras.

23.novembra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 31 jautājums.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI