DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece sportistiem: katra no jūsu uzvarām ceļ mūsu nācijas pašapziņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Sportā mēs esam liela nācija, kas pazīstama visā plašajā pasaulē. Katrs no jums ar savām uzvarām ir cēlis ne tikai savu, bet arī mūsu visu pašapziņu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 22.novembrī, svinīgā pasākumā Saeimas namā godinot Latvijas sportistus, kuri šajā gadā guvuši panākumus un godalgotas vietas pasaules un Eiropas līmeņa sporta sacensībās.

“Jūs esat apliecinājuši savu meistarību un varēšanu, saņēmuši pelnītas medaļas un godalgas, un patiesi varat lepoties ar sevi. Vienlaikus jūs esat ļāvuši lepoties arī mums, līdzjutējiem. Ikreiz, kad jūs stāvējāt uz goda pjedestāla, uzvijās Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs un skanēja Latvijas himna. Jūs likāt skanēt Latvijas vārdam un Latvijas uzvarai visā plašajā pasaulē,” atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

Katrs no jums šogad atkal no jauna gan savu, gan Latvijas vārdu ierakstījis sporta vēsturē, uzvaru statistikā, reitingu tabulās, sacīja I.Mūrniece, pateicoties medaļu ieguvējiem par sportisko azartu un neatlaidību, tiekšanos pēc uzvaras un medaļām. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pateicās sportistu atbalsta komandām – treneriem, palīgiem, dakteriem, komandu menedžeriem, federāciju un komiteju vadībai -, kā arī sportistu ģimenēm, kas ir viņu stiprais balsts. “Novēlu jums visiem jaunus panākumus un labu veselību,” tā Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, uzrunājot sportistus, sacīja: “Paldies jums visiem par to, ko darāt, paldies, ka dāvājat mums un visai Latvijai tās fantastiskās emocijas, kuras mums ikdienā bieži pietrūkst. Paldies visai sportistu saimei, treneriem, arī ģimenēm. Novēlu turēties ciešāk kopā, sasniegt jaunas virsotnes, izvairīties no traumām. Lai jums izdodas!”.

I.Mūrniece un S.Riekstiņš sportistiem pasniedza Saeimas atzinības rakstus un piemiņas dāvanas. Par panākumiem pasaules līmenī - jau ceturto pasaules čempiona titulu blakusvāģu motokrosā - godināts Kaspars Stupelis.

Tāpat Saeimas namā sveikti Latvijas parasportisti – Diāna Dadzīte un Aigars Apinis par uzvarām pasaules čempionātā paravieglatlētikā, kā arī Rihards Snikus par sasniegumiem Eiropas čempionātā paraiejādē.

Savukārt par sasniegumiem Eiropas un pasaules čempionātos godinātas volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī svarcēlāji Rebeka Koha un Ritvars Suharevs.

Godinātas arī sportistu atbalsta komandas - treneri, mediķi, tehniskie darbinieki un palīgi -, kā arī Latvijas Motosporta federācija, Latvijas Paralimpiskā komiteja, Latvijas Volejbola federācija un Latvijas Svarcelšanas federācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI