E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29643
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kā tiek apmaksāta slimības lapa, ja iesniegts uzteikums

J
jautā:
12. jūnijā, 2023
Tatjana

Labrīt! Esmu skolotāja pensionāre, uzrakstīju skolā iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu no 16.06.2023., bet saslimu. Man ir darbnespējas lapa no 12.06.2023. Kā tagad man apmaksās slimības lapu? Paldies!

A
atbild:
13. jūnijā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai varētu atbildēt uz jūsu jautājumu, ir svarīgi zināt, vai darba attiecības tiek izbeigtas, pamatojoties uz Darba likuma (DL) 100. pantu (darbinieka uzteikums) vai noslēdzot pušu vienošanos atbilstoši DL 114. pantam.

Vispārējā kārtībā darbinieka uzteikuma termiņš ir viens mēnesis no iesniegšanas dienas, ja puses nevienojas par īsāku termiņu. Lai darbinieka slimības laiku apmaksātu un iekļautu uzteikuma termiņā, pašam darbiniekam par to ir jāraksta iesniegums darba devējam. Uzteikuma termiņš apstāsies ar šī iesnieguma iesniegšanas dienu un atsāks ritēt pēc slimības lapas noslēgšanas, tādējādi darba attiecību izbeigšanas datums būs cits. Ja šāds iesniegums netiks uzrakstīts, tad slimības lapa A vispārējā kārtībā tiks apmaksāta līdz 16. jūnijam, kad tiks izbeigtas darba attiecības.

Līdzīgi būs, ja darba attiecības tiek izbeigtas, parakstot pušu vienošanās līgumu (DL 114. pants), kurā ir noteikts darba attiecību izbeigšanas termiņš 16. jūnijs, tad slimības lapu A jums darba devējs apmaksās par laiku līdz 16. jūnijam.

Ja slimošana turpināsies pēc 16. jūnija, tad no 10. slimības dienas jums tiks izsniegta slimības lapa B, kuru apmaksās VSAA periodā līdz 30 kalendāra dienām pēc darba attiecību izbeigšanas.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas