E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32434
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Politika
1
1

Likumdošanas process

J
jautā:
17. aprīlī, 2024
Elīna

Labdien! Gribēju vērst uzmanību nepilnībām MK noteikumos “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei” nolikums”, kā rezultātā auto ar iekšdedzes dzinēju nav motivācijas norakstīt, kas savukārt padara konkrētos MK noteikumus mazāk jēgpilnus. Protams, nianse ir specifiska.8.4. atbalsta saņēmēja īpašumā esoša M1 un N1 kategorijas transportlīdzekļa norakstīšana, nododot to apstrādes uzņēmumam, ja minētais transportlīdzeklis vismaz pēdējos trīs gadus ir reģistrēts Latvijas Republikā, vismaz pēdējos trīs gadus ir izmantots ceļu satiksmē, tam ir derīga pielaide ceļu satiksmei, tas ir aprīkots tikai ar iekšdedzes dzinēju un ciklā starp pēdējām četrām pamatpārbaudes apskatēm ir nobraucis vidēji vismaz 5000 km gadā.” Auto īpašnieks, kurš auto iegādājies un ar to ilglaicīgi braucis citā ES valstī, nesen pārcēlies uz dzīvi Latvijā, 2022. g. vasarā reģistrējis auto CSDD, saņēmis pielaidi ceļu satiksmei un nevar pretendēt uz 1000 eiro atbalstu auto norakstīšanai, jo neatbilst attiecīgajam trim gadu nosacījumam Latvijas Republikā. Auto ir 2001. gada modelis, un tā norakstīšana būtu ārkārtīgi vēlama. Tagad sanāk, ka auto jāmēģina pārdot un ekspluatēt ceļu satiksmē, kas principā ir pretrunā konkrēto MK noteikumu jēgai.

A
atbild:
08. maijā, 2024

Iesūtītais jautājums ir ārpus LV portāla redakcijas kompetences un iespējām grozīt spēkā esošos tiesību aktus.  

No jautājuma secināms, ka jūsu ieskatā ir grozāms Ministru kabineta noteikumu Nr. 896 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei” nolikums” 8.4. punkts, kas nosaka prasību par vismaz pēdējo trīs gadu reģistrāciju Latvijas Republikā un vismaz pēdējo trīs gadu transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē. 

Atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes 65. pantam Latvijā likumdošanas iniciatīvas tiesības ir Valsts prezidentam, Ministru kabinetam, Saeimas komisijām, ne mazāk kā pieciem deputātiem un vienai desmitajai daļai vēlētāju. Līdz ar to jums ir tiesības ar iesniegumu par savu redzējumu informēt par minēto noteikumu izstrādi atbildīgo Klimata un enerģētikas ministriju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas